Hlavní obsah

Rána pro všechny. Musíme dokázat, že výpadek v Kosovu byl ojedinělý, burcuje Kadeřábek

Podgorica

Hodiny balkánské mise rychle utíkají. Nejspíš jen dobře pro tým, který v sobotu prohrál v Kosovu 1:2 a pokazil si tak dobře rozjetou kvalifikaci mistrovství Evropy. Fotbalová reprezentace hned v úterý nastoupí k reparátu v Černé Hoře. „Teď je důležitá naše reakce, aby si všichni řekli: OK, šlo o ojedinělý výpadek a tady zase vidíme kluky, které jsme viděli před třemi měsíci,“ zdůrazňuje Pavel Kadeřábek (27), obránce německého Hoffenheimu.

Foto: Visar Kryeziu, ČTK/AP

Pavel Kadeřábek během utkání v Kosovu.

Článek

Kvalifikaci jste měli slušně rozjetou. Až do krachu v Kosovu...

Porážka je pro všechny rána. Představovali jsme si, že vyhrajeme a odskočíme jim, pak porazíme Černou Horu a jsme téměř jistě na šampionátu. Nastal však opak. Komplikace, ale ještě ne zásadní. Pokud si uhrajeme další zápasy, tak jsme zpátky. Kosovo ještě nehrálo venku s Anglií, my je máme doma. Pořád je výhoda na naší straně.

Proč jste v Prištině neuspěli?

Zápas jsme prostě nezvládli. Od vyrovnávacího gólu herně a pak ani výsledkově. Já si přitom až do té chvíle v duchu říkal, že utkání zvládneme. Jenže oni pak začali jezdit, nahecovala je domácí bouřlivá atmosféra a my se jim v nasazení nevyrovnali. Tady vidím hlavní problém. Teď už se však nemá cenu koukat za sebe. Máme před sebou zápas v Černé Hoře a musíme ho zvládnout.

Budete muset opustit chladný spekulantský fotbal, že?

Ano, s takovou hrou jako v Kosovu bychom neuspěli. Je třeba být víc na míči a zvýšit důraz, který nám chyběl.

Říkáte, že jste se Kosovu nevyrovnali v nasazení. Asi budete muset vložit do hry víc emocí.

Chápu, nicméně jde o hodně vrtkavé téma. Nikdo z nás přece nejde do utkání s tím, že nechce vyhrát, že nechce být zapálený. Řeč těla možná kolikrát ukazuje něco jiného, ale můžu odpřísáhnout, že jsme všichni chtěli vyhrát. Všichni víme, že na reprezentaci kouká celá republika, vlastně celá Evropa, i svět. Je dobře, že máme hned další zápas a možnost porážku odčinit.

Dodává vám optimismu, že jste v červnu doma Černou Horu porazili hladce 3:0?

Neřekl bych, že hladce... Dali jsme gól skoro ze všeho. Ne že bychom je herně přejeli. Pořád je dost prostoru na zlepšení.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články