Hlavní obsah

Fotbalisté jsou pod tlakem. Došlo i na tajemný proslov

Podgorica

Mobilizace je na místě. Po porážce v Kosovu musí přijít hlavně činy, fotbalisté ovšem netají, že nadešla také vhodná chvíle na proslov v kabině. V úterním kvalifikačním duelu v Černé Hoře si už nemohou dovolit žádnou další ztrátu. Zápas se hraje od 20.45 hodin, přímý přenos vysílá ČT sport, online reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Trénink české reprezentace v Černé Hoře.Video: Pavel Dosadil, Sport.cz

 
Článek

Pánové, je tady velká zkouška charakteru! Tak kdo si vezme slovo...?

„Lídři tady jsou. Máme kapitány Suchoše (Suchého) nebo Vláďu Daridu. Plno kluků má spoustu odehráno včetně mě. Každý k situaci má co říct. Slovo si klidně může vzít i Brába (Brabec) nebo Koubas (Koubek), i když třeba právě nenastupují," avizoval brankář Tomáš Vaclík.

Foto: Pavel Dosadil, Sport.cz

Trénink v Podgorici.

Kdo z nich si nakonec slovo vzal? „Nechci nic ventilovat, takové věci by měly zůstat uvnitř kabiny. Podstatné je, že všichni táhneme za jeden provaz a dobře víme, že poslední utkání se nám nepovedlo," podotkl kapitán Marek Suchý před dnešním tréninkem v Podgorici.

Nějaké sezení si hráči udělali...

Kouč nechal proslov na radě zkušených. „Co vím, nějaké sezení si hráči udělali," napověděl trenér Jaroslav Šilhavý. „Porážka jim nebyla jedno, něco si asi vyříkali. V pondělí jsme si analyzovali příštího soupeře v jeho utkání s Maďary. V den zápasu si ještě pustíme náš domácí duel s Černou Horou a řekneme si víc. Snad se poučíme z chyb, kterých jsme se v Kosovu dopustili," dodal kouč.

Tým je každopádně pod tlakem. „Nálada je bojovná a nejlepší recept, jak vše napravit, je zvládnout úterní zápas," ujistil obránce Suchý.

Foto: Pavel Dosadil, Sport.cz

Trenér Jaroslav Šilhavý před tréninkem v Podgorici.

Češi vyhráli všechny tři vzájemné zápasy s Černou Horou při skóre 6:0, v roce 2011 ji vyřadili v baráži kvalifikace o ME po výhrách 2:0 doma a 1:0 venku.

Porážkou v Kosovu však dodali soupeři sebevědomí. „Když porazíme Čechy, mohli bychom být reálně ve hře o postup," kasá se Faruk Hadžibegič, bosenský trenér Černé Hory.

Reklama

Související témata: