Hlavní obsah

Češi jsou proti Anglii bez šance, výhru Albionu preferuje drtivých 98 % sázkařů

dos, zpSport.cz

Vršovický Eden bude v pátek svědkem velkého fotbalového svátku. Česká reprezentace se v kvalifikaci na mistrovství Evropy 2020 utká s Anglií, která skupině A jednoznačně dominuje. V prvním vzájemném souboji ve Wembley svěřenci kouče Šilhavého podlehli jednoznačně 0:5 a přílišný optimismus nepanuje ani před domácí odvetou. Jasnými favority zápasu jsou podle bookmakerů s kurzem 1,53:1 Angličané, na remízu se sází v poměru 4,35:1 a na fantastickou výhru Česka je aktuálně kurz 6,8:1.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Marcus Rashford měl během čtvrtečního tréninku anglického týmu dobrou náladu.

Článek

Ještě o poznání skeptičtější jsou směrem k případnému bodovému zisku samotní sázkaři. Celých 98 % sázek totiž směřuje na výhru týmu kouče Southgatea, na remízu či vítězství české reprezentace připadá pouze po 1 %.

Právě „hlas sázkařů - hlas lidu" mnohé naznačuje. „Kdyby šlo o volbu prezidenta, favorit by už dnes mohl slavit," říká Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

Nejvyšší sázkou na výhru je Anglie je u jeho kanceláře zatím 100 tisíc korun.

Za všechny shrnul názor jeden ze sázkařů. „Nerad, nerad sázím proti naší reprezentaci, ale nevidím moc možností na úspěch v tomto zápase."

„Angličané si v dosavadním průběhu kvalifikace příliš starostí nedělají a své soupeře prostě válcují. Skóre 19:4 po čtyřech duelech říká mnohé. Ostrované si i do Prahy jedou pro plný počet bodů, bránit hráče jako Sterling, Rashford nebo Kane bude pro domácí obranu těžko řešitelný úkol," poukazuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Kapacita slávistů není nevyčerpatelná

„Trenér Šilhavý se navíc musí obejít bez stopera Suchého, citelná bude i absence záložníka Pavelky. Český výběr tak musí spoléhat na zdravý slávistický základ, jehož kapacita ale není nevyčerpatelná. Rychlý a zároveň důrazný ostrovní styl doplněný nespornou kvalitou bude daleko za aktuálními možnostmi našeho výběru, hosté si připíšou další pohodlné vítězství," počítá Hanák.

Foto: Carl Recine, Reuters

Gareth Southgate, trenér Anglie.

Těžko se bookmakerům hledají nějaká optimistická slova. „Doufejme, že domácí prostředí českým reprezentantům přece jen dodá sebedůvěru, která jim ve Wembley totálně scházela. Angličané mimo Ostrovy nebývají tak jistí, snad toho dokážeme alespoň částečně využít," zkouší nalézat pozitiva Urbanec.

Oplátka trochu z jiného světa

Oplatit favoritovi porážku 5:0 z prvního zápasu očekávat nelze, kurz 250:1 na výsledek ČR - Anglie 5:0 je tak trochu z jiného světa a zatím na něj ani nikdo nevsadil.

„Podle většiny sázkařů také během utkání uvidíme nejméně dvě branky (1,26:1), hodně se sází i na to, že Anglie vyhraje i s handicapem -1,5 (kurz 2,43:1). Celkově jsme na česko-anglický duel vypsali 74 různých sázkových příležitostí," říká Markéta Světlíková, tisková mluvčí Chance.

Český nároďák si cestu na EURO zkomplikoval porážkou 1:2 v Kosovu, které bude pro Součka a spol. největším soupeřem v boji o druhé postupové místo ve skupině. Bookmakeři ale i tak věří, že Češi na šampionát pojedou v kurzu 1,45:1. Kosovo má kurz 2,35:1. Na suverénní Anglii v kontextu kurzu 1,01:1 na vítězství ve skupině vlastně ani nemá příliš smysl sázet.

Reklama

Související témata: