Hlavní obsah

Snad jsme si fanoušky po půli trochu udobřili, budeme je ještě potřebovat, věří Darida

Praha

Hned dvě velké proměny během jediného duelu. Nejprve tři dny po slavném vítězství nad Anglií příšerný poločas a pád až na dno. Po přestávce vzpruha a škrábání se nahoru. Výsledkem je každopádně porážka fotbalové reprezentace 2:3 se Severním Irskem. „Zápas dvou absolutně rozdílných poločasů,“ uvědomuje si záložník Alex Král po přípravném duelu, který natěšený nároďák po páteční senzaci vrátil hodně rychle na zem.

První půle proti Severnímu Irsku byla poločasem hrůzy. Devalvace výkonu s Anglií, říká trenér Jaroslav ŠilhavýVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Nálada fanoušků národního týmu je v poslední době hodně proměnlivá. Sotva si je fotbalisté pátečním skalpem naklonili na svou stranu, hned při nejbližší příležitosti je zase namíchli.

„Po přestávce jsme znovu ukázali, že za to umíme vzít, takže doufám, že jsme si fanoušky po první půli trochu udobřili. Budeme je ještě potřebovat, hned v příštím utkání proti Kosovu. V Plzni se nám vždycky dařilo, takže věřím, že si s nimi utkání zase užijeme," poukazuje Vladimír Darida na duel, který už Čechy může v případě výhry definitivně posunout na EURO 2020.

Nevydařená partie se Severním Irskem budiž velkým mementem.

„Soupeř zvolil netradiční rozestavení, s nímž jsme si do přestávky nevěděli rady. Těžko se hledá důvod, proč jsme první poločas nehráli jako proti Anglii. K pátečnímu výkonu jsme se zase přiblížili až po přestávce," přemítá Alex Král.

Hned čtyři poločasové změny

Změnu přivodily hned čtyři změny v sestavě, k nimž trenér Šilhavý o přestávce sáhl.

„Nešlo ani tak o změny personální. Spíš jsme si řekli, že ve druhé půli musíme být mnohem aktivnější. Zvedli se i kluci, kteří hráli od začátku. Nikdo rozhodně zápas nevypustil, nevykašlal se na něj," ujišťuje Darida, který ke čtyřlístku čerstvých mužů patřil.

Vyrovnat už Češi na Letné nedokázali, vyhráli aspoň druhý poločas.

„Řekli jsme si před ním, že takhle nemůžeme hrát, že jdeme na ně. První poločas se nám nepovedl. Druhý už byl lepší, škoda jen, že jsme nevyrovnali. Šance jsme měli. Jsme zklamaní," líčí páteční hrdina Zdeněk Ondrášek, který i ve svém druhém reprezentačním vystoupení po příchodu na hřiště ukázal, jak nepříjemným bojovníkem pro každého soupeře je.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články