Hlavní obsah

Wembley vypískalo Gomeze. Z reprezentace vyřazený Sterling musel krotit vášně

Londýn/Praha

Jubilejní 1000. zápas anglické fotbalové reprezentace smutně zastínila kauza posledních dní, kdy byl kvůli incidentu mezi Joem Gomezem a Raheemem Sterlingem druhý jmenovaný vyřazen z kádru pro čtvrteční zápas proti Černé Hoře. Roztržka mezi oběma hráči zjevně zanechala šrámy nejen na Gomezově tváři, ale také v duši anglických fanoušků. Publikum kvalifikačního utkání ve Wembley totiž liverpoolského obránce vypískalo. Vášně musel na sociálních sítích posléze krotit i hříšník Sterling, který sám sebe označil za viníka celého skandálu. Anglie zvítězila nad hosty z Balkánu 7:0.

Foto: John Sibley, Reuters

Fotbalový reprezentant Anglie Joe Gomez a trenér Gareth Southgate se chystají ke střídání během kvalifikačního utkání proti Černé Hoře

Článek

Dvaadvacetiletý liverpoolský obránce Gomez se chystal vstoupit na hřiště kvalifikačního utkání proti Černé hoře v 70. minutě za stavu 6:0 pro Albion. Zatímco z trávníku mířícímu Masonu Mountovi publikum nadšeně tleskalo, liverpoolský fotbalista si od fanoušků vyslechl pískot a bučení.

Konflikt mezi Sterlingem a Gomezem zjevně přerostl do obřích rozměrů a po utkání musel zažehnutý požár hasit kouč Anglie Gareth Southgate i viník celé situace Sterling.

Podle ostrovních médií opouštěl po konci duelu Gomez Wembley zdrcený. „Jsem velmi zklamaný kvůli Joemu," řekl na tiskové konferenci Southgate. „Joe nic špatného neudělal, žádný hráč Anglie by nikdy neměl být vypískán kvůli tomu, že nastupuje v našem dresu. Celý tým je z této situace zklamaný," vyjádřil se k napětí na tribunách kouč.

Vášně krotil i Sterling, který duel sledoval v hledišti. „Tohle je vzkaz všem anglickým fanouškům. Chtěl jsem nechat celou záležitost v minulosti a hodit ji za hlavu, ale kvůli dnešku se musím znovu vyjádřit," napsal reprezentační útočník a pokračoval.

„Bylo pro mě těžké sledovat, jak byl můj spoluhráč vypískán kvůli něčemu, co byla moje chyba. Joe neudělal nic špatného. Vybučet ho potom, co sklopil hlavu a celý týden tvrdě makal, je špatné. Přijal jsem plnou zodpovědnost za to, co se stalo, a akceptoval jsem všechny důsledky," omlouval se útočník, který v kvalifikaci o EURO 2020 nastřílel osm branek.

K čemu vlastně mezi oběma kohouty došlo? Útočník Manchesteru City Sterling a obránce Liverpoolu Gomez se střetli už necelých 24 hodin před reprezentačním srazem. V závěru nedělního ligového šlágru, který Reds vyhráli 3:1, došlo k první ostré výměně názorů.

A klubová rivalita se následně přenesla i do národního týmu. Fyzické napadení v jídelně skončilo šrámem na Gomezově obličeji a vyřazením Sterlinga z kádru pro utkání s Černou Horou. Že nakonec celá situace vyústí až k pokažený jubilejní 1000. zápas anglické reprezentace, tušil zřejmě málokdo.

Foto: Carl Recine, Reuters

Liverpoolský Joe Gomez (vlevo) a Raheem Sterling z Manchesteru City si měli co vysvětlovat už v nedělním šlágru Premier League.

Reklama

Související témata: