Hlavní obsah

Petržela v Rusku sejmul Komličenka. Je pomalý a jen čeká na míč, vůbec se mi nelíbí

Moskva

Stavěl na nohy fotbalový Petrohrad v dobách, kdy ještě Zenit nebyl zdaleka tak silný a úspěšný jako nyní. Slovo českého trenéra Vlastimila Petržely tak má v Rusku stále svou váhu. Tím hůř pro Nikolaje Komličenka. Kouč ho totiž doslova odstřelil. „V ruské reprezentaci naprosto není schopen konkurovat Dzjubovi. Opravdu ho nemám rád,“ říká Petržela na adresu útočníka Mladé Boleslavi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Oslavné gesto Nikolaje Komličenka, kanonýra Mladé Boleslavi.

Článek

Jako by mu vypálil cejch neschopnosti. „Myslím, že Komličenko nyní nemůže konkurovat Dzjubovi," cituje list Izvestija českého trenéra Vlastimila Petrželu.

Rusové hrají v sobotu od 18:00 kvalifikační duel proti Belgii. Oba soupeři již mají postup na EURO 2020 jistý. V základní sestavě domácího týmu je v útoku znovu Dzjuba spolu s Mirančukem, Komličenko usedne na lavičku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vlastimil Petržela během utkání Bohemians s Baníkem Ostrava.

„Nikolajovy zápasy vidím každý týden v české lize a mohu říci, že ho opravdu nemám rád. Je to vysoký, mocný chlap, ale nemá žádnou rychlost. Komličenko je útočník jednoho momentu. Stojí vpředu a jen čeká na okamžik, až se k němu míč dostane," poukazuje Petržela, bývalý kouč Zenitu, kam shodou okolností zamířil právě z Mladé Boleslavi.

Komličenko se v minulé sezoně stal králem střelců české ligy, nasázel rekordních 29 gólů ve 32 startech. Tabulku kanonýrů vede i letos s 9 góly ve 12 zápasech. Proto si řekl také o pozornost stavitelů ruské reprezentace.

Reklama

Související témata: