Hlavní obsah

Ronaldo pase po dalším rekordu. Proto spoluhráči na bramborovém poli ukradl gól...

Lucemburk

Kolik tváří vlastně má? Nedávno ukázal velmi lidskou, když se Cristiano Ronaldo v přímém přenosu rozbrečel. Britská televize ITV mu ukázala video, na kterém ho chválí jeho zesnulý otec. O víkendu pro změnu nahrál kritikům, kteří ho vidí jako velkého egoistu. Při útoku na další z rekordů spoluhráči doslova ukradl jasný gól. A aby směsice byla úplná, slavný Portugalec pak ještě uznal, že klubový trenér Maurizio Sarri udělal dobře, když ho ve dvou nedávných zápasech Juventusu poměrně brzy vystřídal...

Foto: Francisco Seco, ČTK/AP

Portugalci se radují, zleva Cristiano Ronaldo a Diogo Jota, jemuž hvězda vyfoukla gól...

Článek

Portugalci se stali sedmnáctou zemí, která si zajistila účast na EURO 2020. Úřadující mistři Evropy postoupili na šampionát posedmé za sebou a Cristiano Ronaldo jistil v 86. minutě výhru 2:0 v Lucembursku svým 99. reprezentačním gólem.

Nejenže mu tak chybí už jen jediná trefa do stovky. Rovných deset branek ho dělí od rekordu Aliho Daeího. Hvězdný Portugalec slíbil, že střelecký výkon bývalého íránského útočníka překoná. Útočník Juventusu Turín má na druhém místě historické tabulky na kontě 99 gólů a vedoucí Daeí 109.

Foto: Johanna Geron, Reuters

Portugalec Cristiano Ronaldo (první zleva) po boku Ruie Patrícia před zápasem v Lucembursku.

„Všechny rekordy musí být překonány. A já jeho maximum překonám," ujišťuje Ronaldo. „Nijak se k tomu neupínám, až to přijde, tak to přijde. Stejně jako předchozí rekordy," dodává.

Každá čárka se počítá...

Jenže ruku na srdce, jeho 99. trefa je hodně kontroverzní. Brankáře překonal Diogo Jota. Míč nezadržitelně směřoval do sítě, ale Ronaldo ho přibližně na brankové čáře ještě tečoval, aby gól mohl být připsán jemu. Doslova ho spoluhráči ukradl...

Jako by sám sebe chtěl odškodnit za podobný nedávný příběh z Ligy mistrů. Ronaldo, Raúl a Messi v ní skórovali již proti 33 soupeřům. Lokomotiv Moskva měl být pro Portugalce 34., jenže rekordní trefu mu šlohnul spoluhráč Aaron Ramsey a pak se po zápase Ronaldovi omlouval.

Tentokrát se jako sobec projevil čtyřiatřicetiletý Ronaldo. Každopádně prožil úspěšný sraz. Ve čtvrtek nasázel Litvě hattrick, teď snadno přišel k další brance.

Nebyl v poslední době úplně fit

Ronaldo byl v poslední době propírán také kvůli situaci v Juventusu. Kouč Maurizio Sarri ho totiž dvakrát vcelku brzy stáhl ze hřiště a zdálo se, že mezi nimi vypukla studená válka.

„Každý ví, že nerad střídám, ale nehledejte v mých gestech nic zásadního. Nebyl jsem v poslední době úplně fit, a tak bylo logické, že mě trenér stáhl. Snažil jsem se pomoci Juventusu navzdory zranění, proto jsem nastoupil," vysvětlil Ronaldo.

Zkritizoval tedy jen stav trávníku, na kterém Portugalci museli v Lucemburku nastoupit.

„Je těžké na takovém hřišti hrát, bylo to spíš bramborové pole. Nechápu, jak na něm na mezistátní úrovni může někdo hrát. Ale přijeli jsme pro vítězství a získali ho," láteřil Ronaldo.

Reklama

Související témata: