Hlavní obsah

UEFA přijala přes 19 milionů žádostí! Vstupenky už jsou k mání

Praha/Bukurešť
Aktualizováno

Šampionát je vylosován. Od středy 4. prosince si fanoušci mohou kupovat vstupenky na jednotlivé zápasy mistrovství Evropy 2020. Prodej potrvá přesně dva týdny. V českém případě mají největší šanci na získání lístků členové oficiální Fanklubu fotbalové reprezentace. Tato fáze předprodeje je určená pro fanoušky týmů, které se na EURO 2020 dostaly. Tedy včetně české reprezentace. Prodej probíhá pouze na webu EURO2020.com/tickets, od 4. prosince 14:00 středoevropského času do 18. prosince 14:00.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český reprezentant Lukáš Masopust (vlevo) fauluje v šestnáctce Angličana Raheema Sterlinga v kvalifikačním duelu v Praze.

Článek

Evropská fotbalová unie (UEFA) v sobotu dopoledne na tiskové konferenci v Bukurešti zveřejnila podrobnosti k prodeji vstupenek na EURO 2020.

Ceny vstupenek se liší stadion od stadionu. Nejlevnější lístky (Baku, Bukurešť a Budapešť) vyjdou na 30 eur. UEFA pro každý stadion připravila tři cenové kategorie. Češi své zápasy sehrají v Glasgow (s postupujícím z Ligy národů a Chorvatskem) a Londýně (s Anglií), kde vstupenky stojí od 50 do 185 eur.

Každý stadion je jinak velký, a tak se kvóty pro jednotlivé asociace liší.

Celkem prodají přes tři miliony lístků

První vlna předprodeje proběhla už letos v létě. UEFA přijala přes devatenáct milionů žádostí, ale k dispozici bylo jen jeden a půl milionu lístků. Teď v prosinci bude k dispozici další milion vstupenek. UEFA na celý turnaj prodá přes tři miliony lístků, což je nejvíc v historii šampionátu. Přes osmdesát procent z tohoto počtu je určených pro širokou veřejnost.

Mistrovství slaví šedesáté výročí. UEFA při té příležitosti pozměnila herní systém turnaje. Hrát se bude ve dvanácti městech v různých zemích po celé Evropě: v Amsterdamu, Baku, Bilbau, Budapešti, Bukurešti, Dublinu, Glasgow, Kodani, Londýně, Mnichově, Petrohradu a Římě.

ME se bude poprvé hrát ve 12 zemích s 24 účastníky. Jak se to líbí bývalým fotbalovým reprezentantům?

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Šampionát se uskuteční od 12. června do 12. července. Česká reprezentace je jedním z dvaceti týmů, které se na šampionát kvalifikovaly. Další čtyři mužstva vzejdou z dodatečné březnové baráže Ligy národů.

Distribuce pouze v digitální formě

"Největší šanci na získání vstupenek na zápasy českého týmu budou mít členové oficiálního Fanklubu fotbalové reprezentace, což je způsob prodeje, který prosazuje UEFA a je běžný i u většiny dalších týmů. Fotbalová asociace České republiky (FAČR) navíc už od založení Fanklubu deklarovala, že členové budou mít při nákupu vstupenek na utkání reprezentace výhody," poukazuje asociace v tiskové zprávě.

Stát se členem oficiálního Fanklubu může každý fanoušek na internetových stránkách fanklubrepre.cz. Tam zájemci o vstupenky také najdou podrobnější návod, jak mají postupovat. Fanklub rovněž zveřejnil český překlad FAQ, tedy nejdůležitějších otázek a odpovědí.

Členové Fanklubu, kteří budou mít o vstupenky zájem, získají unikátní přístupový kód. Samotný prodej vstupenek už totiž bude probíhat přes internetové stránky EURO2020.com/tickets, nikoliv přes FAČR nebo Fanklub.

Kouč Šilhavý před losem ME 2020

FAČR

Každý člen Fanklubu si může koupit maximálně dvě vstupenky na každý zápas českého týmu. O přístupový kód může žádat placený i neplacený člen Fanklubu starší osmnácti let, což je rovněž podmínka UEFA.

Pokud bude mít zájem o vstupenky fanoušek, který není a ani se nechce stát členem Fanklubu, může zkusit štěstí v tak zvané loterii, znovu přes internetové stránky EURO2020.com/tickets. Ale šance na získání lístků je v takovém případě omezená, většina z kvóty vstupenek pro české fanoušky totiž bude určená pro Fanklub. UEFA bude o (ne)získání vstupenek v loterii informovat na začátku nového roku.

UEFA bude distribuovat vstupenky pouze v digitální formě přes oficiální mobilní aplikaci turnaje. Tato aplikace v kombinaci se vstupenkou umožní fanouškům také například cestovat hromadnou dopravou v pořadatelských městech zdarma.

Celé dění k EURO 2020 sledujete zde >>

Reklama