Hlavní obsah

Derby ve Wembley bez vítěze, Skotové zůstávají ve hře! Slováci si zavařili

Londýn/Glasgow/Praha
Aktualizováno

Tradiční porci tří zápasů nabídlo v pátek fotbalové EURO. Ještě před zápasem českých fotbalistů ve skupině D s Chorvatskem (1:1), nastoupili ke druhému duelu na šampionátu Slováci, kteří si připsali porážku se Švédskem 0:1. V nočním duelu hrála ve Wembley Anglie se Skotskem bez branek a český tým i po druhých zápasech základní skupině D vévodí. V závěrečném utkání s Anglií tak stačí Šilhavého výběru k postupu z prvního místa remíza.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Angličtí fanoušci ve Wembley během zápasu se Skotskem.

Článek
Fotogalerie

Slováci na úvod mistrovství zaskočili favorizované Poláky výhrou 2:1, na cenný bodový zisk ale nenavázali. V taktickém duelu se Švédy platil dlouho bezgólový stav, který změnila až situace ze závěrečné čtvrthodiny, kdy brankář Dúbravka fauloval rozběhnutého Quaisona a Forsberg z následné penalty rozhodl o výhře Seveřanů.

Švédové v prvním utkání uhráli bezbrankovou remízu se Španělskem, po výhře nad Slováky tak mají na svém kontě čtyři body a výrazně se přiblížili postupu.

Foto: Paul Ellis, ČTK/AP

Čeští fotbalisté Patrik Schick (vlevo) a Vladimír Darida oslavují vedoucí gól proti Chorvatsku.

K osmifinále mají blízko i čeští fotbalisté, kteří v Glasgow remizovali s vicemistry světa z Chorvatska 1:1. Svěřenci kouče Šilhavého tak nasbírali čtyři body a na závěr skupiny se utkají s Anglií.

EURO 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, jež se původně mělo hrát již před rokem, začíná 11. června a končí 11. července. EURO hostí jedenáct zemí, Česká fotbalová reprezentace postoupila ze skupiny z třetího místa a v osmifinále přehrála Nizozemsko. Finále šampionátu se hraje v legendárním Wembley.

V české skupině D se v ostrovním derby mezi Anglií a Skotskem zrodila bezbranková remíza.  Albion v Londýně nenavázal na úvodní triumf 1:0 nad Chorvatskem a zatím nepotvrdil postup do vyřazovací fáze EURO. V utkání Anglie - Česko oběma mužstvům stačí bod k jistotě postupu, Skotsko rovněž v úterý v Glasgow vyzve Chorvaty.

Svěřenci trenéra Garetha Southgatea přerušili sérii sedmi vítězství, ale neinkasovali v sedmém z posledních osmi duelů. Angličané se Skotskem neprohráli popáté za sebou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Dánský záložník Christian Eriksen, který zkolaboval v 43. minutě sobotního utkání mistrovství Evropy s Finskem, byl po úspěšné operaci, při níž dostal kardioverter-defibrilátor, propuštěn z nemocnice v Kodani. Hráč Interu Milán stihl také navštívit spoluhráče, kteří po úvodní porážce 0:1 s Finskem ve čtvrtek podlehli 1:2 Belgii. Základní skupinu zakončí Dánové pondělním zápasem proti Rusku.

Brankář švýcarské reprezentace Yann Sommer se během mistrovství Evropy stal podruhé otcem. Gólman Mönchengladbachu dostal po středeční prohře 0:3 s Itálií povolení odletět domů do Německa a v pátek na twitteru oznámil, že má dceru Naylu.

Mistrovství Evropy ve fotbale:
Skupina E
Švédsko - Slovensko 1:0
Branka: 76. Forsberg (z pen.)
Skupina D
Chorvatsko - Česko 1:1
Branky: 47. Perišič - 37. Schick (z pen.)
Anglie - Skotsko 0:0
Tabulka skupiny D:
1.Česko21103:14
2.Anglie21101:04
3.Chorvatsko20111:21
4.Skotsko20110:21

Reklama