Hlavní obsah

Kapitána Chorvatska zasáhla tvrdá rána! Dokáže se psychicky zkoncentrovat na Čechy?

Glasgow/Praha

Fotbalisty Chorvatska dnes proti Čechům čeká klíčový zápas na letošním evropském šampionátu. Po prohře s Anglií 0:1 nutně potřebují v dnešním utkání bodovat. Chorvatský kapitán Luka Modrič však není v úplné psychické pohodě.

Foto: Instagram @lukamodric10

Luka Modrič se Sergiem Ramosem při oslavách titulu

Článek

Velmi ho totiž zasáhl odchod jeho dlouholetého spoluhráče a blízkého přítele Sergia Ramose z Realu Madrid. 35letí ostřílení fotbalisté spolu odkopali devět roků, za tu dobu mezi nimi vzniklo velmi blízké přátelské pouto a pro Modriče je těžké, že už se nebudou potkávat v jednom dresu.

„Příteli a bratře, je pro mě velmi těžké se s tebou rozloučit," začal svou výpověď na sociálních sítích. „Spolu jsme trpěli, užívali si, prohrávali i vyhrávali. Byl jsi příkladem pro ostatní, jako kapitán i jako člověk," pokračoval emotivně.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Luka Modric (@lukamodric10)

Sergio Ramos odehrál za Real 671 zápasů a získal s ním 22 trofejí. Klub mu údajně nabídl roční smlouvu s platem sníženým o deset procent, což bývalý mistr světa odmítl s tím, že požaduje minimálně dvouletý kontrakt.

„Budeš mi moc chybět. Díky za všechno a hodně štěstí. Miluji tě, bratře," dodal Modrič na závěr své výpovědi na Instagramu. Podle spekulací v chorvatském týmu panují drobné nepokoje mezi staršími a mladšími hráči. Bude i toto mít vliv na výkon proti Čechům od 18 hodin?

EURO 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, jež se původně mělo hrát již před rokem, začíná 11. června a končí 11. července. EURO hostí jedenáct zemí, Česká fotbalová reprezentace postoupila ze skupiny z třetího místa a v osmifinále přehrála Nizozemsko. Finále šampionátu se hraje v legendárním Wembley.

Reklama