Hlavní obsah

Koho a co Češi nejčastěji vyhledávají v souvislosti s probíhajícím mistrovstvím Evropy ve fotbale?

Praha

Aktuálně probíhající Mistrovství Evropy ve fotbale způsobilo na začátku června vysoký nárůst hledaných výrazů ve Vyhledávání od Seznamu, které alespoň jednou měsíčně používá každý druhý Čech. Podle aktuálních dat přilákalo téma zájem i lidí, kteří se o tento sport doposud tolik nezajímali. Velký počet dotazů padl totiž například na rozměry fotbalového hřiště nebo pravidla. Vyšší hledanost směřovala také na program turnaje a časté byly dotazy na Unii evropských fotbalových asociací UEFA i další fotbalové soutěže, například na německou Bundesligu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté české reprezentace (zleva) Michal Sadílek, Adam Hložek, Michael Krmenčík, Patrik Schick a Aleš Matějů během tréninku.

Článek

„Největší nárůst hledání fotbalového mistrovství se dá pozorovat ve 23. týdnu, kdy stouplo až desetinásobně oproti předchozímu období. Pro srovnání, průměrný počet hledání v předchozích sedmi dnech se pohyboval kolem 3258 dotazů, ve 23. týdnu bylo zaznamenáno 31 737 dotazů na turnaj," říká Michal Sedláček, produktový manažer Seznam.cz Vyhledávání.

Mezi často hledané informace spojené s ME patří aktuální program, výsledky, tabulky a český tým. Pro snazší cestu k těmto údajům mohou fanoušci využít i fotbalovou kartu fifawc ve Vyhledávání Seznam.cz.

Lidé také hledali informace o konkrétních hráčích, patří mezi ně zástupci tuzemského týmu, například Michael Krmenčík. A žádaní jsou i trenéři. Z nich konkrétně nejvíce kouči německé fotbalové reprezentace a Thomas Tuchel, který trénuje anglický klub Chelsea FC a je původem z Německa. Z týmů kromě českého mají sportovní fanoušci podle svých dotazů značný zájem o celky Anglie, Francie, ale i třeba Itálie nebo Ruska.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama