Hlavní obsah

Anglie za bučení při hymnách a oslňování laserem dostala pokutu 30 tisíc eur

UEFA potrestala Anglii za bučení fanoušků při hymnách soupeře a oslňování dánského brankáře při rozhodující penaltě v prodloužení semifinále fotbalového mistrovství Evropy laserem. Fotbalová asociace musí zaplatit pokutu 30 tisíc eur (asi 772 tisíc korun).

Foto: Henry Nicholls, Reuters

Ulice Londýna po postupu fotbalistů Anglie do finále ME.

Článek

Anglie ve středu vyhrála díky kontroverzní penaltě, před jejímž rozehráním někdo z hlediště do obličeje Kaspera Schmeichela opakovaně svítil zeleným laserem. Dánský brankář pokutový kop chytil, ale Harry Kane z dorážky rozhodl o výhře 2:1 a postupu do finále proti Itálii.

UEFA rovněž potrestala Anglii za opakované bučení fanoušků při hymnách soupeře. Příznivci domácích na stadionu ve Wembley se provinili nejen před zápasem s Dánskem, ale také v předchozím osmifinálovém duelu s Německem

Disciplinární komise UEFA už v pátek potrestala Maďarsko za rasistické pokřiky a homofobní transparenty při Euru. Ministr zahraničí Péter Szijjártó to označil za soud bez důkazů a přirovnal to k chování komunistického režimu.

"Komise, která takhle rozhodla, je zbabělá a žalostná. Měli by se stydět," citovala agentura AFP dvaačtyřicetiletého politika. Maďarsko dostalo pokutu 100 tisíc eur a byl mu uzavřen stadion na dva zápasy plus na jeden s podmínkou.

"Vypadá to, že UEFA využívá systém důvěrníků, jako to dřív dělal komunistický režim. Není potřeba důkazů, stačí, když vás pomluví," přidal Szijjártó.

Reklama

Související témata: