Hlavní obsah

Penaltu jsem kopat chtěl! odmítá Grealish kritiku legendy

Hořká tečka za evropským fotbalovým šampionátem v podobě prohry s Itálií na pokutové kopy pokračuje mediální přestřelkou. Kritikou na adresu reprezentantů Albionu nešetřil například bývalý záložník Manchesteru United a legenda ostrovního fotbalu Roy Keane. Ten v televizním rozhovoru pálil do Grealishe a Sterlinga za to, že v penaltovém rozstřelu přenechali exekuci mladším a méně zkušeným hráčům. Grealish se ale proti slovům devětačtyřicetiletého Ira brání a v twitterovém příspěvku napsal, že pokutový kop zahrávat chtěl, ovšem trenér Gareth Southgate ho na něj neposlal.

Foto: Laurence Griffiths, Reuters

Zklamaný anglický reprezentant Jack Grealish odchází ze hřiště po prohře na penalty ve finále EURO.

Článek

„Pokud jste Grealish nebo Sterling, nemůžete jen tak sedět a nechat mladého kluka, aby šel kopat penaltu místo vás," nechápal skladbu exekutorů rozhodujícího rozstřelu Keane v rozhovoru pro ITV.

Záložník Aston Villy Grealish se ale proti slovům bývalého irského reprezentanta ohradil. „Říkal jsem, že si jednu vezmu!" napsal na Twitter a postavil se také za trenéra Southgatea, na jehož vrub jde neúspěšný rozstřel ve finále především.

„Trenér udělal celý turnaj spoustu správných rozhodnutí a udělal je i během finále. Nemůžu ale nechat lidi, aby říkali, že jsem nechtěl kopat penaltu, když jsem říkal, že ji chci," vysvětlil Grealish, že rozhodnutí nebylo na něm, ale na kouči Southgateovi.

Pětadvacetiletý fotbalista nastoupil ve své kariéře k 295 soutěžním zápasům a pokutový kop zahrával pouze jednou, když proměnil penaltu za rezervu Aston Villy v sezoně 2015/2016.

Trenér Albionu vzal po prohře zodpovědnost za neúspěšný penaltový rozstřel na sebe. „Jde to zcela za mnou. Rozhodl jsem se nasadit tyhle střelce na základě jejich výkonů na tréninku. Nikdo v tom není sám. Vyhrávali jsme dohromady jako tým a dohromady teď musíme přijmout i tento výsledek," uvedl Souhgate pro BBC.

Reklama

Související témata: