Hlavní obsah

Aktéři EURO ’96 tipují. Vladimír Šmicer o skupině A: Černým koněm budou Turci

Praha

V roce 1996 způsobili na evropském šampionátu v Anglii senzaci. Po pětadvaceti letech se členové stříbrné fotbalové party trenéra Dušana Uhrina těší na výkony svých následníků a s napětím vyhlížejí nejen výsledky české družiny ve skupině D. Jak dopadne skupina A si pro Právo a Sport.cz zatipoval bývalý záložník Vladimír Šmicer.

Foto: Sport.cz s Právo

Legendy ME 1996 tipují

Článek

Vyrovnaná skupina, v níž navzdory výhodě domácího prostředí podle mého nebude Itálie zdaleka takovým suverénem, jako v kvalifikaci. V ní neztratila ani bod, šla od vítězství k vítězství, jenže reprezentace Finska či Řecka ji patřičně neprověřily. V kvalifikaci o postup na MS v Kataru sice Manciniho tým na sérii výher navázal, ale zase proti sobě neměl soupeře rovnocenných kvalit. Navíc šampionátový turnaj je přece jen něco jiného, na něm měla v minulosti squadra pravidelně problém se střílením gólů.

A navíc – jejím největším soupeřem bude Turecko, které má v posledních letech výborný národní tým poskládaný ze skvělých fotbalistů. Vždyť v kvalifikaci doma porazili mistry světa Francouze a v odvetě v Paříži s nimi uhráli remízu. A když budou mít Turci den a formu, mohou se stát překvapením mistrovství.

TIP VLADIMÍRA ŠMICRA
1. Itálie
2. Turecko
3. Švýcarsko
4. Wales

Švýcarsko je pro mě sice tak trochu neznámou, ale pořadím ve skupině může zamíchat, stejně jako se o to může postarat Wales. Ten v březnu porazil v kvalifikaci i naši reprezentaci, ale zasloužená výhra to v Cardiffu rozhodně nebyla. Hodně bude záležet, v jaké formě bude Gareth Bale, který před pěti lety dotáhl Wales až do semifinále. Jenže to už je přece jen pět let a na šampionátu už mu bude pomalu dvaatřicet.

TIP PRÁVA A SPORT.CZ
1. Itálie
2. Švýcarsko
3. Wales
4. Turecko
Kdo podle vás vyhraje na EURO 2020 skupinu A?
Itálie
76,1 %
Turecko
12,7 %
Švýcarsko
8,1 %
Wales
3,1 %
Celkem hlasovalo 1437 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články