Hlavní obsah

Při zápase Feyenoordu s Unionem Berlín v Konferenční lize bylo zadrženo 75 lidí

Při čtvrtečním utkání Evropské konferenční ligy mezi fotbalisty Feyenoordu Rotterdam a Unionu Berlín bylo zadrženo 75 osob. Po zápase skupiny E, ve které je i pražská Slavia, o tom informovala nizozemská policie.

Foto: Patrick Post, ČTK/AP

Hráči Feyenoordu se radují po zápase s Unionem Berlín. (ilustrační foto)

Článek

Šestnáct lidi bylo zadrženo kvůli výtržnictví a odpalování nebo držení pyrotechniky. Největší skupina 59 příznivců Unionu, který prohrál 1:3, poté byla zadržena v rotterdamské čtvrti Lombardijen.

"Měli u sebe předměty, které napovídaly, že se chtějí poprat. Směřovali také k barům fanoušků Feyenoordu. To stačilo k tomu, abychom je po poradě se státním zástupcem zadrželi," řekl agentuře ANP policejní mluvčí.

K násilnostem došlo také při pochodu fanoušků Unionu na stadion. Zasáhnul při něm policejní pes, který pokousal tři fanoušky a omylem také jednoho policistu. Všichni byli na místě ošetřeni a nemuseli do nemocnice.

Union postup policie označil za nepřijatelný a postěžoval si i na organizaci utkání. "Z našeho pohledu je katastrofa, že několik stovek lidí se vstupenkami se do přestávky nedostalo na tribuny. To je prostě špatně," citovala agentura DPA mluvčího klubu Christiana Arbeita.

"Také jsme viděli obrázky mnoha lidí zraněných při velmi tvrdých policejních zákrocích. To je jednoduše nepřijatelné a budeme řešit, jak je možné, že se něco takového na zápase evropského poháru může stát," dodal Arbeit s tím, že klub se obrátí na vedení Feyenoordu i UEFA.

Reklama