Hlavní obsah

Boleslav chce na Řeky vletět a na úvod vyhrát

PRAHA

Zapomenout na dvě ligové porážky v řadě a Panathinaikos Atény zaskočit ofenzivní hrou, takový je plán fotbalistů Mladé Boleslavi před jejich vstupem do skupiny G Poháru UEFA. "Hrajeme doma a rádi bychom navázali na pohárové úspěchy. Věřím ve vítězství, kluci se určitě zvednou," řekl kouč Dušan Uhrin mladší.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Mladoboleslavského Jana Kyselu brání Taye z Marseille.

Článek

Musí se vypořádat s absencí Šmerdy vyloučeného v duelu s Marseille, na marodce je stále Abraham. Role štítového záložníka tak zřejmě připadne Rajnochovi, do branky by se měl vrátit uzdravený Miller. Zatímco před nedělním utkáním proti Slavii postihla část mužstva střevní viróza a změny v sestavě byly vynucené, nyní už se asi vrátí vše do normálu.

"Drobné potíže měl už jen Matějovský, ale snad bude v pořádku," doufal Uhrin. S mužstvem se v tréninku zaměřil i na defenzívu, protože Boleslav nyní dostává nezvykle dost gólů. V posledních čtyřech ligových duelech hned devět. "Pracujeme na tom prakticky pořád," dodal trenér.

V minulosti vyhořela Sparta, Slavia, i Liberec

Soupeře má dobře zmapovaného, zápasy Panathinaikosu sledoval v Aténách jeho spolupracovník Luděk Zajíc. "Navíc mám informace ještě přímo od jednoho člověka z Řecka," prozradil Uhrin. "Jejich síla je hlavně v útoku. Dvojice Papadopoulos, Salpigidis dává devadesát procent všech branek. A mají dobrou hru po stranách, do útoku se zapojují i krajní obránci," vypozoroval.

Panathinaikos není v Česku neznámým soupeřem. Zuby si na něm v Lize mistrů, případně v Poháru UEFA vylámaly Sparta, Slavia i Liberec. "Český fotbal však i přes tyto své úspěchy hodně uznávají," uvedl Zdeněk Ščasný, trenér Mostu, který je expertem na řecký fotbal, když v minulosti vedl OFI Kréta a právě Panathinaikos.

Ščasný: Možná se budou šetřit na Olympiakos

"Myslím, že Mladá Boleslav má velkou šanci na úspěch. Hosté jsou si totiž dobře vědomi, že pokud v dalším kole doma zdolají Rapid Bukurešť, tak postoupí," naznačil Ščasný, že aténský soupeř nepovažuje zápas v městě automobilů v boji o postup za rozhodující.

"Navíc během nadcházejícího víkendu čeká Panathinaikos souboj s Olympiakosem Pireus. A to je pro ně zápas roku, takže trenér možná bude některé z hráčů šetřit. Nepochybně může dojít k podcenění," přemítal Ščasný.

Velkým handicapem pro Panathinaikos bude navíc absence útočníka Papadopoulose. "V ligovém utkání s Iraklisem si poranil kotník. Pokud vím, ještě není fit," doplnil Ščasný informace o zdravotním stavu hvězdy soupeře a připomněl, že po těžkém zranění je také záložník Gonzales, jenž má do stoprocentní formy daleko.

Pravděpodobné sestavy:
Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Brezinský, Rolko, Palát - Kysela, Matějovský, Rajnoch, Vaculík (Poláček) - Kulič, Pecka.
Panathinaikos: Ebedé - Antonsson, Andrič, Šerič, Vintra - Romero, Biščan, Víctor Sánchez, Ivanschitz - Papadopoulos, Salpigidis.

Reklama

Související témata: