Hlavní obsah

Liberec chce v Portugalsku posílit sen o postupu

Radek MalinaPrávo

Smělé plány spřádají fotbalisté Slovanu Liberec před svým druhým vystoupením ve skupině C Poháru UEFA, v němž se v Portugalsku postaví SC Braga. Český tým vstoupil do soutěže remízou s obhájcem trofeje FC Sevilla, domácí prohráli v Alkmaaru. "Braga bude bezpochyby chtít odčinit ztrátu z prvního utkání, takže nás čeká složitá situace," přemítal ještě před středečním odletem trenér Severočechů Vítězslav Lavička.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Liberecký Jan Holenda před Escudém z FC Sevilla.

Článek

"Nemá smysl přikládat některému ze zápasů větší důležitost. Pevně doufám, že zopakujeme výkon z domácího duelu se Sevillou, kvalitní hra dostane tentokrát i gólové vyjádření a my posílíme postupové naděje," naznačil Lavička, že svým svěřencům naordinuje ofenzivní styl, aby se konto Severočechů rozrostlo.

"Čeká nás však hodně nepříjemný protivník, který je fotbalově nesmírně na výši. Jejich největší předností je ofenzivní hra, ten jejich rychlý přechod do útoku je velmi nebezpečný," přiblížil Lavička poznatky z bohaté mozaiky informací. Pilířem zálohy soupeře a největší hvězdou je bývalý reprezentant, pětatřicetiletý Joao Pinto. "Hodně míčů jde přes něj, pořád má vysokou kvalitu. Ale není to tak, že by s ním hra stála a padala. Pojetí Bragy je velmi pestré, kolektivní," říkal Lavička.

Jeho asistent Zach na vlastní oči viděl výprask Bragy 1:4 s Maritimem. "Účinnou zbraní by měly být standardní situace, které dělaly Braze velké problémy ve většině minulých zápasů," odtajnil možný recept na úspěch Lavička.

Blažek bude s devatenáctkou

S určitostí se bude muset obejít bez útočníka Blažka, který v týmu do devatenácti let plní reprezentační povinnosti. "Svým pojetím by se nám tady hodil," posteskl si trenér Liberce. Otazník se vznáší nad startem obránce Janů a záložníka Hodúra, naopak bolavé koleno záložníka Pudila už se umoudřilo.

Všichni hráči ve výpravě tak bez úlev absolvovali včerejší večerní trénink na stadiónu Estadio Municipal vtesaném do skály, který hostil před dvěma lety zápasy mistrovství Evropy. Zápas zde začne ve 21.30 hodin SEČ. Hlavním rozhodčím bude Angličan Styles, vstupy z první a reportáž z druhé půle přinese Radiožurnál.

Pravděpodobné sestavy:
Braga: Santos - Filipe, Maurício, Fernandes, Jorge - Madrid, Joao Pinto, Chaves, Cesinha - Maciel, Marcel.
Liberec: Čech - Šinglár, Zápotočný, Košťál, Janů - Papoušek, Frejlach, Bílek, Pudil - Holenda, Pospěch.

Reklama

Související témata: