Hlavní obsah

Sparta nastoupí proti Waregemu s Blažkem

GENT

Po domácím výbuchu s Espaňolem (0:2) musí Sparta uspět venku proti belgickému Waregemu, pokud chce reálně myslet na postup ze základní skupiny Poháru UEFA do jarní vyřazovací části. Utkání se hraje od 20.30 h a přímý přenos vysílá Eurosport. Sparta přistála v Ostende a přesunula se autobusem do Gentu, kde bydlí přímo na náměstí.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Sparťané Blažek, Matušovič a Sivok (zleva) tleskají fanouškům po utkání proti Hearts.

Článek

Do branky Sparty se už postaví Jaromír Blažek, u něhož pominuly problémy s úponem stehenního svalu pravé nohy. "Vypadá to dobře, měl bych nastoupit. Nemohl jsem naplno trénovat, bylo to spíš udržovací, protože noha potřebovala klid. Mohl jsem kopat jen levou," poslal dobrou zprávu fanouškům zkušený gólman.

"Waregem jsem viděl v několika utkáních. Ve Vídni vyhrál nad Austrií 4:1, je to nebezpečný soupeř, který se dostává rychle za míč a vpředu má dva pohyblivé útočníky. Víc jim vyhovuje hra venku, na brejky. Obrana má ale trošku problémy, tam bychom se měli prosadit. Chceme postoupit, takže musíme vyhrát," zdůraznil kouč Michal Bílek.

Sparťané si prohlédli soupeře ještě v úterý na videu. "Nebezpečné mužstvo. Mají hodně rychlý přechod do útoku, dopředu chodí krajní obránci a za nimi vzniká volný prostor. V tom je naše šance. Uprostřed obrany mají dobré hlavičkáře. My se především nesmíme bát a zalézt. Naopak. Naší zbraní by měly být dobrá obrana a nebezpečné brejky," nabídl svůj názor útočník Libor Došek.

Duel na stadiónu v Gentu, kde Waregem hraje pohárová utkání, řídí jako hlavní maďarský rozhodčí Szabó.

Předpokládané sestavy:
Waregem: De Vlieger - De Brul, Dindeleux, Reina, D'Haemers - Meert, Sergeant, Van Nieuwenhuyze, Verschuére - Datti, Matthys.
Sparta: Blažek - Pospěch, Řepka, Kadlec, Zabavník (Homola) - Kolář, Sivok, Sylvestre (Šimák), Matušovič - Lustrinelli, Došek.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen