Hlavní obsah

Blažek v Belgii nenastoupí, chytat bude Grigar

GENT

Trenér sparťanských fotbalistů Michal Bílek sice svým svěřencům oznámí složení sestavy pro večerní duel Poháru UEFA s belgickým Zulte Waregem teprve dvě hodiny před zápasem, ale už nyní je jasné, že v Gentu se do branky postaví náhradní gólman Tomáš Grigar.

Foto: Sparta Praha

Brankář Sparty Jaromír Blažek v utkání s Manchesterem United.

Článek

První brankář týmu Jaromír Blažek je totiž stále zraněný a podle informací z klubového zákulisí není vyloučeno, že nestihne ani pondělní duel v Liberci, v němž budou sparťané bojovat o první místo v prvoligové tabulce.

Ještě před odletem týmu do Belgie se zdálo, že Blažkovo zranění se lepší. Bílek dokonce vyjádřil přesvědčení, že sparťanská jednička nastoupí. Jenže už na večerním oficiálním tréninku v Gentu kouč zjistil, že musí své přání poopravit. Blažek sice přípravu absolvoval, ale jen s úlevami. Zranění stehenního úponu, který si natáhl v ligovém duelu proti Slovácku, mu stále nedovoluje plné zatížení.

Dnes v poledne se proto Blažek po konzultaci s lékaři definitivně rozhodl, že večer usedne pouze do hlediště. "Jeho stav není natolik uspokojivý, aby mohl nastoupit," potvrdil Zdeněk Šesták z tiskového oddělení Sparty.

Do branky se tak postaví věčný náhradník Grigar, na lavičku usedne pro případ nutnosti dvacetiletý Lukáš Zich, který nemá na kontě ani jeden ligový start.

Reklama

Související témata: