Hlavní obsah

Pohár UEFA on-line: Zulte Waregem vs. Sparta Praha

Fotbalisty Sparty Praha a Liberce čekají ve středu druhé zápasy ve skupinách Poháru UEFA a do soutěže vstoupí také třetí český zástupce z Mladé Boleslavi. Duel Sparty s belgickým Zulte Waregem můžete od 20:30 sledovat v on-line reportáži na stránkách Sport.cz.

Článek

Mladá Boleslav vstupuje do bojů se zpožděním, protože v prvním hracím dnu měl volno. V domácí premiéře jej čeká slavný řecký klub Panathinaikos Atény. Sparta bude o první body bojovat v belgickém Gentu proti Waregemu a Liberec se pokusí po bezbrankové remíze se Sevillou přidat další body v portugalské Braze.

Boleslavští nastoupí proti Panathinaikosu po dvou ligových prohrách a o to víc touží po bodovém zisku. Chybět jim budou zraněný Abraham a Šmerda, který nemůže nastoupit kvůli vyloučení v odvetě 1. kola v Marseille. Naopak zcela se uzdravil gólman Miller, který by měl jít do branky od první minuty. Zápas začne ve 20:15.

Ještě o hodinu a čtvrt později začne duel Liberce na unikátním stadiónu v Braze, doslova vtesaném do skalního masivu. Trenér Vítězslav Lavička bude mít k dispozici téměř kompletní sestavu s výjimkou útočníka Jana Blažka, který si plní reprezentační povinnosti v týmu do 19 let.

Sparta se po prohře s Espaňolem vrátí do hry o postup zřejmě jen vítězstvím v Belgii. Sparťané se už těšili na návrat Jaromíra Blažka do sestavy, ale zranění úponu přímého stehenního svalu na pravé noze se gólmanovi během dne a večerního tréninku vrátilo a v branc tak opět dostane příležitost Tomáš Grigar. Trenér Michal Bílek chystá hru na dva útočníky, vedle Doška dostal přednost Daniel Kolář. Zápas začne ve 20:30.

Reklama

Související témata: