Hlavní obsah

Lavička: Dostali jsme velkou lekci, vyhořeli jsme

BRAGA

Za velkou lekci označil trenér Liberce Vítězslav Lavička prohru 0:4 ve čtvrtečním duelu základní skupiny Poháru UEFA v Braze. Lavička po debaklu nehledal výmluvy, podle něj portugalský tým vyhrál po zásluze. Zároveň věřil, že se Severočeši z prohry rychle oklepou a v pondělí v ligovém utkání se Spartou, v němž půjde o vedení v tabulce, předvedou lepší výkon.

Foto: PRÁVO

Vítězslav Lavička

Článek

"Vyhořeli jsme. Domácí vyhráli naprosto zaslouženě," uvedl na tiskové konferenci liberecký kouč. "Jediné pozitivum zápasu je asi to, že jsme dostali velkou lekci, jak se hraje evropský fotbal. Za domácími jsme zaostávali naprosto ve všem," pokračoval Lavička.

Podle něj Liberec doplatil na zbytečnou pasivitu a hrubky v obraně, které Braze otevřely cestu k prvním dvěma gólům. "Dvě chyby v defenzivě posadily domácí do sedla, měli dvougólové vedení do poločasu. Snažili jsme se něco udělat, ale brzká třetí branka nás srazila do kolen," uvedl. Dnes prý zažíval na lavičce těžké chvíle. "Bylo mi asi nejhůř od doby, co v Liberci trénuju. Ale i to je velká zkušenost," řekl Lavička.

Věřil nicméně, že na jeho týmu dnešní krach nezanechá větší stopy. "Bude potřeba, abychom se dostali zpět rychle na nohy. Doma v lize v pondělí nás totiž čeká další důležitý zápas se Spartou," připomněl.

Reklama

Související témata: