Hlavní obsah

Trenér Bílek prožil největší zklamání ve Spartě

Jako opaření byli po čtvrtečním duelu Poháru UEFA s Waregemem fotbalisté Sparty. V utkání s belgickými poloprofesionály si po jednoznačné prohře 1:3 ušili z ostudy kabát a sami nemohli pochopit, co se s nimi dělo a jak mohli tak prohrát.

Foto: PRÁVO

Michal Bílek

Článek

"Je to moje největší rozčarování ve Spartě. Měli jsme hru pod kontrolou, ale inkasovali z brejků. Přitom právě na tuto zbraň domácích jsme hráče upozorňovali. Do zápasu jsme šli s tím, že máme šanci uspět v Poháru UEFA. Teď víme, že ani dvě případné výhry nám nemusí stačit na postup. Určitě se s tím ale popereme. Nechceme odejít z poháru s ostudou, i když jsme tu jako tým selhali," konstatoval po utkání kouč Sparty Michal Bílek.

Nejsmutnější byl gólman Tomáš Grigar. Aniž si pořádně sáhl na míč, třikrát inkasoval... "Byli jsme herně lepší, ale góly dávali oni. Ten první se po rychlé akci nedal chytit. Druhý byl můj, protože gólman si musí krýt bližší tyč. Třetí od Tomáše Řepky byl smolný, chtěl míč odkopnout. Zase to ale bylo po brejku," vypočítával gólman míče, které skončily za jeho zády.

"Brzy jsme dostali první gól, pak druhý... S tím se těžko něco dělá. Nikdo z nás navíc na sebe nevzal odpovědnost nebo odvahu ke střelbě z dálky," lakonicky popsal příčiny Jan Šimák. Michal Kadlec přiznal: "Navíc jsme vůbec nepomohli Tomáši Grigarovi. Dělali jsme chyby v obraně a domácí je trestali. Kdybychom dali do půle gól a vrátili se do hry, dalo se s tím něco dělat. Jenže my jsme inkasovali potřetí."

Reklama

Související témata: