Hlavní obsah

Belgičany překvapila nemotorná obrana Sparty

Neuvěřitelný triumf se podle belgického tisku podařil fotbalistům Waregemu, kteří vyprovodili ve čtvrtek v Poháru UEFA Spartu vysokým vítězstvím 3:1. Nečekaný úspěch vlámského týmu se dostal až na titulní stránky pátečních belgických novin. Komentátoři se nad výhrou podivují o to více, že přišla po špatných výkonech Waregemu v lize, kde se drží jen těsně nad sestupovou hranicí.

Článek

"Všechny naše kluby by měly děkovat Zulte Waregem. Vlámové překvapivě sbírají body do belgického koeficientu," napsal dnešní La Derniere Heure. Waregem po dvou zápasech vede skupinu a má slušnou šanci na postup, ale tisk naříká nad tím, že další "belgické překvapení" půjde jen stěží zopakovat. Ještě ho totiž čekají Espaňol Barcelona a Ajax Amsterodam.

Sparta si vypracovala v Gentu za celý zápas jen dvě slušné šance, z níž první měla Pražanům podle tamního tisku přinést penaltu. Komentátoři se rovněž podivují nad neschopností sparťanské obrany, na prohře se podepsala zejména její "nemotornost" a "sebevražedné pasy".

Uznání podle deníku DH zaslouží ze sparťanů jen záložník Jan Šimák. Ostatní působili spíše úsměvně, i když střela Lustrinelliho, která zmírnila debakl Sparty, už prý tak úsměvná nebyla. "Ale vlámská formace obšťastnila náš belgický fotbal. A nikdo toho (gólu Sparty) nelitoval," dodal list.

Který z českých týmů vás ve čtvrtečním 2. kole Poháru UEFA zklamal nejvíc?
Hlasujte v anketě pod článkem.

S uspokojením kvituje úspěch svého klubu na úkor českého i portugalský tisk, euforie se však po výhře Sportingu Braga 4:0 nad Libercem nedostavila. Podle sportovního listu A Bola výsledek neodpovídá výkonu, který Braga předvedla, a pro Čechy je hodně krutý. I když nepředvedli velkou snahu, aby sami dali gól, poznamenal autor.

A Bola navzdory čtyřem brankám nenazvala zápas zajímavým. Braga jej měla pod kontrolou a s myšlenkami na příští duel v lize se trochu držela zpátky. Výsledek předčil očekávání i podle listu O Jogo a výkon Bragy rozhodně nezvedal diváky ze sedadel. První dvě branky označil autor článku za daň, kterou Češi zaplatili za svou pomalost a předvídatelnost.

Diário de Notícias vyzdvihl střeleckou efektivnost Portugalců, kteří dali čtyři góly ze třinácti střel. Portský Jornal de Notícias napsal, že hosté začali dobře, ale brzy byli zatlačeni. "A chudáci obránci nevěděli, kam dřív skočit a byli úplně dezorientovaní," doplnil autor.

Na vítězství Panathinaikosu Atény ocenil řecký tisk, že jeho hráči překonali mrazivé teploty v Mladé Boleslavi i absenci některých svých opor. Aténské mužstvo ukázalo, že má chuť bojovat a nepovažuje zápas za nějakou nádeničinu, napsal server sport.gr.

Reklama

Související témata: