Hlavní obsah

Sigma srazila Kajrat, ale ztratila kapitána. Vyloučení? Velká hloupost, štve kouče

Jan ŠvandaSport.czPrávo

Rozdával úsměvy, i když tuší, že olomoučtí fotbalisté ještě nemají vyhráno. Svěřenci trenéra Václava Jílka zlomili v úvodní bitvě třetího předkola Evropské ligy houževnatý Kajrat Almaty 2:0 a do odvety na horké kazašské půdě tak vyrazí se slibnými vyhlídkami na postup.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Trenér Olomouce Václav Jílek v zápase 3. předkola Evropské ligy proti Kajratu Almaty.

Článek
Fotogalerie

„Výsledek je velmi dobrý, ale zároveň si dobře uvědomujeme, že jsme měli i velkou dávku štěstí po dvou soupeřových tyčích. Musíme být obezřetní, v Kazachstánu nás čeká těžká práce. Kajrat tady ukázal, že je silný na míči. Individuální kvalita některých jeho hráčů je nad standard naší ligy," brzdil euforii kouč Sigmy, která po devíti letech zažila parádní návrat na evropskou pohárovou scénu.

V tropickém počasí nejprve zchladila Kazachy výstavní trefa Sladkého a poté i razantní rána Pilaře. Právě devětadvacetiletý záložník prožil povedený večer. Poprvé v sezóně se objevil v základní sestavě soutěžního utkání a hned se stal opěvovanou postavou. Vedle gólu ještě na konci první půle vyfauloval Sujumbajeva a nabídl domácím dlouhou přesilovku.

Více než šest tisíc diváků v ochozech ostřílenému borci při střídání bouřlivě aplaudovalo. Chválu si Pilař, jenž po zápase spěchal na dopingovou kontrolu, vysloužil také od Jílka. K jeho výkonu však měl i drobné výhrady. „Venca vstřelil gól, v dalších situacích byl nebezpečný a nepříjemný, ale je na něm pořád vidět výpadek. Ještě to není ten Pilař, který byl v Plzni. Budu po něm v dalších utkáních chtít i větší práci do defenzívy," vykládal.

Sigma měla zápas dlouho pevně v rukách, jenže v 68. minutě pro ni přišel nečekaný zádrhel, když po druhé žluté kartě putoval předčasně pod sprchy kapitán Vepřek. Fotbalisté z Almaty rázem vycítili šanci a českému týmu ve zbytku zápasu zle zatápěli. „Po vyloučení kazašského obránce byly některé výroky italského rozhodčího pro mě trochu rozporuplné. Naše červená karta byla ale asi Michalova velká hloupost. Mohl se zachovat chytřeji a nedat rozhodčímu k udělení karty šanci. Patří k pilířům obranné řady a pro odvetu je to obrovská ztráta. Michal musí věřit, že zápas v Kazachstánu zvládneme i bez něj, teprve pak se může omlouvat," dodal Jílek.

Zvládnou Olomoučtí odvetu v Kazachstánu a postoupí do čtvrtého předkola Evropské ligy?
Ano
84,2 %
Ne
15,8 %
Celkem hlasovalo 2492 čtenářů.

Reklama

Související témata: