Hlavní obsah

Kolář: O takovém utkání jsem loni jen snil

Záložník Sparty Daniel Kolář se chystá na další zápas letenských v Poháru UEFA. A nebude to ledajaký zápas, ale rovnou proti slavnému Ajaxu o šanci přežít zimu v pohárové Evropě. Když Sparta v loňském roce proti stejnému soupeři sváděla těžké bitvy v Lize mistrů, sledoval je Kolář v televizi na hostování v Blšanech a ani se mu nezdálo o tom, že si podobný zápas do roka zažije na vlastní kůži.

Foto: SPORT.CZ/Petr Vlček

Záložník Sparty Daniel Kolář na předzápasové tiskové konferenci.

Článek

Sparta hrála loni s Ajaxem v Lize mistrů. Sledoval jste domácí zápas přímo na Letné?

Kdepak, tehdy jsem byl na hostování v Blšanech a díval jsem se doma na televizi.

Napadlo vás, že byste za rok mohl hrát proti tomuto slavnému soupeři?

O takovém utkání jsem loni jen snil. Něco takového mě ani nenapadlo. Moc se na to utkání těším. Bude to svátek, zahrát si proti tak slavnému soupeři a pro mne další cenná zkušenost z Poháru UEFA.

V čem vidíte největší sílu Ajaxu?

Má ohromnou sílu dopředu. Hraje na jeden dva doteky. Od obránců počínaje, přes záložníky až po útočníky si všichni doslova tykají s míčem.

Sparta v zápasech s Espaňolem a Waregemem propadla. Bavili jste se v kabině o tom, co udělat, aby i duel s Ajaxem neskončil ostudou?

Každý z nás má v hlavě, že předchozí vystoupení nebyla dobrá a musíme s tím něco udělat.

Proč vám chybí v pohárových zápasech sebevědomí, které máte v lize?

Ono nechybí, ty zápasy nám prostě nevyšly. Musíme je teď hodit za hlavu a v duelu s Ajaxem ukázat, že máme na to, hrát dobrý fotbal i s tak kvalitními soupeři. Do zápasu proto půjdeme se zdravým sebevědomím z ligy.

Jako jeden z mála mladých odchovanců jste se prosadil do základní sestavy Sparty. Přichází na Letné doba, kdy budou víc šancí dostávat hráči, kteří tu vyrostli?

Tak to nevím. Myslím, že ostatní kluci z mojí hráčské generace, kteří jsou na hostování, prokazují dobrou formu. Třeba šanci dostanou i ve Spartě. Co se mne týká, já už mám hostování za sebou. Na podzim jsem měl štěstí, že si mne tu trenér Griga nechal a dal mi příležitost hrát, tu dostávám také od trenéra Bílka a vážím si toho.

Takže to je váš podzim snů?

To snad ne. Věřím, že zažiji ještě víc a lepších podzimů. Vím ale, že na sobě musím pořád hodně pracovat. Mám se co učit i v čem se zlepšovat.

Reklama

Související témata: