Hlavní obsah

První bod Sparty nic neřešil, šťastný byl jen Grygera

PRAHA

Až ve třetím zápase skupiny F Poháru UEFA zažili fotbalisté Sparty jaké to je, když poprvé získají alespoň bod. Ale hráči dobře věděli, že soupeře hrajícího o deseti více než poločas měli porazit. Nerozhodný výsledek tak mohl těšit jen bývalého sparťana Zdeňka Grygeru, nyní stopera Ajaxu.

Článek

"Čekal jsem, že to bude těžký zápas. Bod je pro nás nakonec dobrý. Nezačali jsme dobře a dlouho jsme hráli o deseti. Po vyloučení Emanuelsona jsme hráli v podstatě na remízu s jediným útočníkem. Žluté karty hodně ovlivnily už první půli. Hrozilo, že budeme třeba dohrávat v devíti. Museli jsme si dávat pozor. Sneijder měl navíc několik soubojů na hraně," říkal český reprezentant s tím, že Spartě hodně chyběl Došek. "Bylo by víc soubojů ve vápně. Na těžkém terénu mohly dopadnout všelijak," dodal.

České kluby v Poháru UEFA:
SPARTA vs. AJAX AMSTERDAM 0:0
ON-LINE:Sparta - Ajax
REFERÁT:Sparta nedala gól oslabenému Ajaxu
OHLASY:První bod nic neřešil, šťastný byl jen Grygera
LIBEREC vs. GRASSHOPPERS CURYCH 4:1
ON-LINE:Liberec - Grasshoppers
REFERÁT:Liberec rozstřílel Grasshopers
OHLASY:Střelci se našli, Liberec zůstává ve hře
RAPID BUKUREŠŤ vs. ML. BOLESLAV 1:1
REFERÁT:Miller vychytal bod v Bukurešti

I když hrál v dresu soupeře, sparťanský kotel několikrát skandoval jeho jméno. "Vnímal jsem to a bylo to moc příjemné. Poděkoval jsem fanouškům, že nezapomněli na dobu, kdy jsme hrával za Spartu," přiznal Grygera. S Jaapem Stamem vytvořili prakticky neprodyšnou hráz. "Něco jsme spolu už odehráli, ale stálo nás to moc sil. Jaap je po zranění a dvacet minut před koncem říkal, že už nemůže. Naštěstí jsme to zvládli," usmál se Grygera.

Takový Ajax už tady mít nebudeme

Hráči Sparty věděli, že soupeře nehrajícího zrovna v oslnivé forma měli přehrát. "Takový Ajax už tady mít nebudeme. Když si vzpomenu na náš zápas Ligy mistrů před rokem, tak nás jasně přehrávali. Dnes jsme je měli porazit," kroutil hlavou kapitán Sparty Tomáš Sivok. "Přitom jsme opticky měli víc ze hry, vytvořili jsme si i nějaké šance, ale co je to platné, když nedáme gól," litoval.

Přitom Sparta paradoxně hrála lépe v první půli než ve druhé, kdy měla přesilovku jednoho muže v poli. "Oni se na začátku snažili hrát aktivně, ale po vyloučení to stáhli na jednoho útočníka a soustředili se, aby ubránili bod. Zhustili defenzívu a nám se tam těžko dostávalo," snažil se hledat příčiny neúspěchu Sivok. Mrzelo ho, že Sparta už na 99 procent ze hry. "Chtěli jsme vyhrát a držet aspoň teoretickou šanci na postup. Takhle je z toho jen velké zklamání," dodal.

Velmi naštvaný byl Miroslav Matušovič, který dal před rokem na Letné Ajaxu svůj nejkrásnější gól. "Jen vzpomínka... Dneska si musím posypat hlavu popelem. Za celý zápas jsem dal jediný pořádný centr a sám jsem netrefil bránu. Přitom jsme začali dobře a když jim rozhodčí vyloučil hráče, měli jsme toho využít. Je to škoda, chtěli jsme vyhrát hlavně kvůli lidem," krčil smutně rameny.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články