Hlavní obsah

Jablonec čeká další fotbalový svátek. Bude na Střelnici vyprodáno?

Jablonec nad Nisou

Jablonečtí fandové se těší na další fotbalový svátek. Borci z Astany třikrát po sobě pronikli do skupiny Evropské ligy a mají našlápnuto k pátému titulu v domácí nejvyšší soutěži v řadě, přesto ani současný kazašský dominátor Střelnici zřejmě nevyprodá.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost hráčů Jablonce z gólu, zleva Jakub Považanec, střelec Lukáš Masopust a Jan Chramosta.

Článek

„Tady na severu je to s návštěvou složitější. Dostat diváka v devět hodin večer na stadión v tomhle počasí je těžké. Navíc lidé mají v podvědomí, že jde o kazašskou ligu," vysvětluje trenér Petr Rada.

„Bylo bychom moc rádi, kdyby přišlo víc lidí než na Kyjev. Celý klub dělá maximum, aby dostal fanoušky na stadión. Jenže pro ně není asi Astana tak atraktivní, i když má dost velkou kvalitu. Tím, že porazila doma Rennes, je možná i lepší než francouzský tým," ušklíbl se záložník Tomáš Hübschman a sám je zvědavý, kolik příznivců v nízkých teplotách do ochozů zavítá.

Historicky první duel Jablonce v základní skupině Evropské ligy s Dynamem Kyjev přilákal na tribuny přes pět tisíc diváků. Proti Astaně by měl být útulný stadión s kapacitou 6 108 diváků zaplněný podobně. „Kdo má rád fotbal, přijde, i kdyby se hrálo o půlnoci," připomíná jablonecký kouč, v pozdním začátku utkání však problém nevidí.

„Hrajeme Evropskou ligu a musíme se na tyhle časy připravit," líčí ostřílený trenér. „Člověk si prostě musí v těle nastavit nějaký rytmus. Já většinou odpoledne spím," dodává s úsměvem kapitán Hübschman.

Jak dopadne zápas skupiny K Evropské ligy mezi Jabloncem a Astanou?
Vyhraje Jablonec
69,8 %
Utkání skončí remízou
15,5 %
Zvítězí Astana
14,7 %
Celkem hlasovalo 695 čtenářů.

Reklama

Související témata: