Hlavní obsah

Mladá Boleslav odjela do Tel Avivu s vírou v postup

TEL AVIV

S myšlenkami pouze na vítězství odcestovali v úterý fotbalisté Mladé Boleslavi do Tel Avivu k závěrečnému zápasu skupiny G v Poháru UEFA proti domácímu Hapoelu. Pokud se svěřenci Dušana Uhrina chtějí těšit na páteční los pro jarní třetí kolo, nesmí zápas ani jinak dopadnout. Jakýkoliv výsledek vyjma tříbodového zisku totiž bude pro Středočechy znamenat konec v dalším účinkování v soutěži.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Budou se fotbalisté Mladé Boleslavi radovat i po zápase v Izraeli?

Článek

"Jsem rád, že osud máme na svých kopačkách. Když vyhrajeme, tak se nemusíme na nic ohlížet a čekat na výsledek dalšího zápasu," řekl novinářům mladoboleslavský kouč. "To, co jsme chtěli, se povedlo. Postoupili jsme do skupiny a nyní chceme dál. Kdyby to vyšlo, tak to bude obrovský úspěch, když ne, získali jsme alespoň dobré zkušenosti," pokračoval Uhrin. Trenér je přesvědčen, že postupové šance jsou vyrovnané. "Podle mě je to 50 na 50. Samozřejmě soupeři stačí remíza, zatímco my musíme vyhrát. Nicméně na remízu se hrát nedá, proto ani on na to hrát nebude," uvedl Uhrin.

Postoupí Mladá Boleslav do dalších bojů?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

Soupeře viděl v Poháru UEFA na videu v zápase, v němž zvítězil 4:2 na trávníku Paris St. Germain. "To hráli hned od začátku velice dobře a tři body získali zaslouženě. Mají velice dobrou přechodovou fázi do útoku hlavně díky křídlům Vermotovi a Toamovi. Výborní jsou dva hráči ve středu zálohy Abukasis a Abutbul. Ti nejen výtečně brání, ale dokážou podporovat i ofenzivu," vypozoroval Uhrin s tím, že hra soupeře je vysloveně založená na útočném pojetí.

Obrana Hapoelu nastupuje ve stabilním složení s krajními ofenzivními obránci. "I my však chceme hrát aktivně, uvidíme ale, co nám soupeř dovolí. Za každou cenu se však dopředu hnát nebudeme, víme, že nám stačí i 1:0," pokračoval Uhrin, který bude s největší pravděpodobností postrádat nejlepšího střelce mužstva Pecku. "Žádné zlepšení jeho svalového zranění nenastalo, proto s námi vůbec necestuje. Je to důležitý hráč, nastřílel nejvíce gólů, někdo jej musí nahradit," zdůraznil mladoboleslavský trenér.

Bouřlivé prostředí jako v Bukurešti

Podle Uhrinových informací přijde do hlediště kolem deseti až dvanácti tisíc diváků. "Bude to asi stejné prostředí jako v Bukurešti - velmi, velmi bouřlivé. Nemělo by nás to ale zaskočit. Kromě Bukurešti jsme podobné zažili v Istanbulu, hráči jsou již zvyklí," řekl Uhrin.

Zápas začne ve 20:45 středoevropského času, řídit jej bude trojice německých rozhodčích v čele s hlavním Meyerem.

Předpokládané sestavy:
Hapoel Tel Aviv: Elimelech - Haliba, Paez, Badir, Antebi - Vermot, Abuksis, Abutbul, Toema - Ogbona, Barda.
Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Rajnoch, Brezinský, Palát - Kysela, Abraham, Matějovský, Poláček - Sedláček, Kulič.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen