Hlavní obsah

Pohár UEFA on-line: Tel Aviv - Mladá Boleslav

PRAHA

Vybojovat postup ze skupiny G Poháru UEFA odletěli v úterý dopoledne fotbalisté Mladé Boleslavi do Izraele, kde ve středu večer ve 20.45 h (vysílá přímo ČT 4) nastoupí proti Hapoelu Tel Aviv. Sledujte on-line reportáž Sport.cz ze zápasu!

Článek

Středočechům chybí nejlepší střelec Pecka, ale i tak vsadí trenér Uhrin na ofenzívu. Jedině vítězství totiž posune mladoboleslavský tým do jarního osudí. "Musíme zopakovat výkon z prvního poločasu zápasu v Bukurešti, který jsme zvládli výborně," naznačil naplánované taktické pojetí trenér Dušan Uhrin ml. v souvislosti se zápasem, v němž jeho tým pětačtyřicet minut rumunský celek doslova drtil.

Postoupí Mladá Boleslav do dalších bojů?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

Mladoboleslavští se však budou muset obejít bez Luboše Pecky, který do Izraele vůbec neodcestoval. Přitom jde o nejlepšího střelce týmu. V lize dal šest gólů, na evropské scéně přidal další dva. "Jeho svalové zranění se nezlepšilo. Bude nesmírně důležité, aby Luboše někdo nahradil," přál si Uhrin. Nemusí si však zoufat. Středočeši mají osud ve vlastní moci. Pokud vyhrají, postoupí bez ohledu na výsledek druhého utkání skupiny Paris SG-Panathinaikos Atény. Remíza však posune do dalšího osudí Hapoel. "Chtěli bychom projít dál. Postup by znamenal obrovský úspěch," přemítal kouč středočeské družiny.

Ta si bude muset dát pozor nejen na bouřlivé prostředí stadiónu Bloomfield, ale především na atraktivní a hodně útočný styl Hapoelu. "Hrají se dvěma klasickými štítovými záložníky, ale na druhé straně se jejich krajní obránci neustále vysouvají a krajní záložníci Vermouh a Toema představují velkou hrozbu v přechodové fázi," odkryl základní poznatky o protivníkovi Uhrin.

K postupu by podle jeho slov měla pomoci důrazná a agresivní hra. "Pak by mohli chybovat. Jsou hodně ofenzívně ladění, ale často inkasují," připomněl Uhrin soupeřovo skóre 6:6 po třech zápasech.

Standardní situace budou zbraní

Velmi výraznou zbraní v cestě za účastí v osudí pátečního losu jarního pokračování Poháru UEFA by měly být i standardní situace, jimž se Středočeši ještě doma pečlivě věnovali. "Je to jedna z možných cest k úspěchu," přemítal Uhrin, který po ligovém utkání v Olomouci naordinoval hráčům dva dny volna. "Pak následoval klasický týdenní cyklus. Věřím, že v posledním podzimním utkání se vydáme ze všech sil," doufal Uhrin, pro něhož nešlo o cestu do neznáma.

Jeho otec totiž před lety trénoval Maccabi Tel Aviv. "Je to už osm let. Tehdy jsem viděl asi dva zápasy živě, ale s tátou jsem o našem středečním utkání vůbec nehovořil. Už je to příliš dlouhá doba," usmál se Uhrin mladší.

Zápas v Tel Avivu začne ve 20.45 h SEČ, přímý přenos vysílá ČT 4. Hlavním rozhodčím je Němec Meyer.

Pravděpodobné sestavy
Hapoel: Elimelech - Haliba, Paez, Badir, Antebi - Vermot, Abuksis, Abutbul, Toema - Ogbona, Barda.
Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Rajnoch, Brezinský, Palát - Kysela, Abraham, Matějovský, Poláček - Sedláček, Kulič.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články