Hlavní obsah

Brilantní Vaclík! Reprezentační gólman předvedl famózní zákrok

Brankář Tomáš Vaclík ve čtvrtečním utkání Evropské fotbalové ligy na hřišti Standardu Lutych znovu předvedl svoje kvality. V nastaveném čase se strážce svatyně Sevilly blýskl famózním zákrokem, jímž zabránil už téměř jistému vlastnímu gólu. Radost z formy ostravského rodáka má jistě i reprezentační kouč Jaroslav Šilhavý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sevilly Tomáš Vaclík.

Článek

Ne nadarmo vede Sevilla v konkurenci velkoklubů Barcelony, Realu či Atlétika Madrid španělskou ligu. Vaclík se v novém angažmá po letním přestupu z Basileje vypracoval v jasnou brankářskou jedničku, svými zákroky spoluhráče už v řadě případů podržel. A nejinak tomu bylo ve čtvrtek. Však posuďte sami.

Ve třetí minutě nastaveného času za stavu 1:0 pro belgický celek se Sevilla, oslabená o vyloučeného Pabla Sarabiu, snažila o vyrovnání. Při protiútoku domácích ale došlo k nedorozumění, dánský zadák Simon Kjaer vyběhnuvšího Vaclíka hlavičkou přeloboval a míč mířil nezadržitelně do sítě. Český gólman to ale nevzdal.

Zasprintoval, vrhl se po balonu a v poslední chvíli ho vyškrábl na tyč. Akce sice pokračovala a střelec jediného gólu zápasu Moussa Djenepo měl možnost zvýšit náskok, jeho střelu však zastavilo břevno.

Sevilla nakonec prohrála v Lutychu 0:1 a dovolila Standardu, aby ji v tabulce bodově dotáhl. Díky lepším vzájemným zápasům však španělskému týmu stačí k postupu získat v posledním kole s Krasnodarem stejně bodů, jako uhraje Lutych na hřišti již vyřazeného Akhisaru.

Reklama

Související témata: