Hlavní obsah

Jablonec vzal do Kyjeva i uzdraveného Masopusta. Pokud bude schopný hrát, musíme ho využít, říká Rada

Hynek PreislerSport.czPrávo

V jablonecké výpravě na Ukrajinu k poslednímu utkání skupiny K s Dynamem Kyjev nechyběl ani Lukáš Masopust, jehož Slavia příští týden oficiálně představí spolu s libereckým Petrem Ševčíkem jako své první posily. Pravý záložník odletěl k pohárovému utkání, přestože s ním už severočeský klub kvůli zranění kolena do konce podzimu nepočítal. Jenže léčba původní prognózy předběhla.

Foto: Sport.cz

Lukáš Masopust už je zdráv. Proti Kyjevu možná nastoupí.

Článek

„Lukáš byl zraněný, teď už s námi trénuje, a pokud bude připravený a schopný hrát, tak ho musíme na dva zbývající zápasy využít. Nebudu hráče nutit, pokud nebude zdravý, ale pokud ano a bude se cítit, tak ho využijeme," uvedl jablonecký trenér Petr Rada.

Paradoxem je, že po Dynamu Kyjev Jablonec na závěr podzimu doma přivítá právě Slavii, proti které by tak Masopust teoreticky mohl nastoupit.

Nastoupí proti Slavii?

„Je možné, že nastoupí už v Kyjevě. Je stále naším hráčem, takže je k dispozici, a jestli uznám za vhodné, tak hrát bude," poznamenal Rada.

Jihlavský odchovanec by se tak ocitl v podobné situaci jako v minulém týdnu zlínský útočník Jean-David Beauguel, který bude od nového roku hrát za Plzeň, a právě proti svému budoucímu zaměstnavateli v 18. kole nenastoupil. „Na tohle musí být hráč připravený," poznamenal Rada.

Odchod autora čtyř podzimních branek a stejného počtu asistencí, který v probíhající sezoně nakouknul i do reprezentace, bere trenér zelenobílých jako citelnou ztrátu.

„Pro nás je ztráta každého hráče těžká. Ne že bychom neměli jiné fotbalisty, ale byl tady usazený delší dobu. Sezona mu vyšla nadstandardně, myslím, že o něj zájem je oprávněně. Pokud je nabídka výhodná pro klub a pro hráče, nejsem ten, kdo by někomu bránil. Popřeju mu, aby se mu dařilo, ale zatím ho beru jako našeho hráče," uzavřel jablonecký kouč. Proti Dynamu Kyjev bude naopak postrádat Vojtěcha Kubistu, jenž je po operaci nosu, a Jakuba Považance, který má stopku za tři žluté karty.

Reklama