Hlavní obsah

Slavii všechno funguje. Proti Petrohradu je favoritem bookmakerů i sázkařů

Praha

Postup je blízko. Fotbalisté pražské Slavie nastoupí v posledním duelu základní skupiny C Evropské ligy proti jejímu jistému vítězi Zenitu Petrohrad. Sešívaní v posledním utkání v Bordeaux zahodili první postupový mečbol, doma tak k jistotě postupu do jarní fáze soutěže nutně potřebují bodovat. Nespornou výhodou je, že ruskému týmu už prakticky o nic nejde. Slavia je pro bookmakery v tomto kontextu kurzem 1,72:1 poměrně jasným favoritem, o její výhře je přesvědčených i 80 % sázkařů. Smírný výsledek v kurzu 3,4:1, případně výhru Petrohradu (6,1:1), na tiket zvolilo shodně po 10 % sázkařů.

Foto: Bob Edme, ČTK/AP

Fotbalista Slavie Josef Hušbauer (vlevo) se snaží dostat k míči přes Samuela Kalua z Bordeaux v utkání Evropské ligy.

Článek

Pokud druhý zápas ve skupině skončí nerozhodně, mohou si sešívaní dovolit i prohrát. Kodaň hraje doma proti Bordeaux, které má ještě teoretickou šanci a Dánům tak neprodá kůži lacino. Seveřané nicméně podle bookmakerů v kurzu 2,16:1 svůj úkol zvládnou, svěřenci kouče Trpišovského tedy nemohou nic podcenit. Upínat se k remíze by mohlo být sebevražedné.

„Slavia má na Kodaň dvoubodový náskok a lepší vzájemné zápasy, k postupu jí tak stačí bod. Navíc nastupují proti týmu, který bude postrádat motivaci, což se u Rusů obvykle nějak projeví," předesílá Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Hušbauer a spol. každopádně mohou být v pohodě. Ligu vedou o parník, fungují jim všechny herní činnosti, vyprazdňuje se marodka, takže neexistuje alibi, které by případný kolaps mohlo ospravedlnit. Všichni v Edenu vědí, o co se hraje a jak jsou rozdané karty, takže zaváhání jako v Bordeaux neočekávám. Sešívaní si postup zajistí," dodává Hanák.

Naopak Jablonec do Kyjeva odcestoval v beznadějné situaci, postup byl definitivně ztracen už dříve, a tak si hráči i kouč Rada mohou svoji letošní evropskou derniéru užít bez většího stresu. Ukrajinci o první místo v tabulce za žádných okolností nepřijdou, dá se tedy očekávat otevřený zápas s vyšším počtem branek a vítěznou tečkou pro domácí (1,58:1 a 95 % sázek), kteří, ačkoliv v prvním duelu v Jablonci remizovali 2:2, přece jen disponují jinou herní kvalitou.

Reklama

Související témata: