Hlavní obsah

De Bruyna a Courtoise vychovali, Slavii hrozí gólovou mašinou a katy Čechů

Nejsou Arsenalem, Chelsea či Benfikou, na které mohli sešívaní také padnout. Fotbalisté Genku jsou ovšem lídrem belgické ligy a akademií jejich klubu prošli borci jako Kevin de Bruyne či Thibaut Courtois, dres týmu oblékali také Kalidou Koulibaly nebo Sergej Milinkovič-Savič. Jak se na ně Slavia před úvodním duelem vyřazovací části Evropské ligy chystá, podívejte se v přiloženém videu. Utkání se hraje od 18:55, přímý přenos vysílá Nova Sport 2, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Hrát dvakrát s Genkem a s Plzní, je náročná trojkombinace, říká trenér SlavieVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Genk nejspíš nemá u českých fanoušků patřičný zvuk. Červenobílí se ovšem chystají na silného a nepříjemného protivníka.

„Soupeř na mě udělal velký dojem. Není vůbec náhoda, že za celý rok prohrál jen dvakrát v domácí soutěži a jednou v Evropské lize," poukazuje trenér Jindřich Trpišovský.

Tak třeba kanonýr Mbwana Samatta. Ve 24 ligových duelech vstřelil 19 gólů, dalších 9 přidal v 10 zápasech evropských pohárů.

„Tipuji, že v létě zamíří do některého z velkých klubů. Mimořádně produktivní hráč, který sklízí ovoce za práci celého týmu," avizuje kouč sešívaných.

Ukrajinec zarmoutil reprezentaci

Trenér Philippe Clement, známý belgický internacionál, má v týmu také kata české reprezentace. Ukrajinský záložník Ruslan Malinovskij rozhodl na podzim jediným gólem zápas Ligy národů v Charkově.

„Nejsem žádný specialista na české týmy. Reprezentační a klubový fotbal jsou úplně něco jiného. Na nároďák přijedete na pár dnů, zatímco v klubu pracujete celý rok. Je jako vaše rodina. Samozřejmě byl úžasný pocit rozhodnout zápas pro naši zem. Doufám, že se budu radovat i v Praze," usmívá se Malinovskij.

Jeho spoluhráčem v Genku byl exsparťan Jakub Brabec, který loni kvůli malému vytížení odešel na hostování do Turecka.

Došlo večer na hovor s Brabcem?

Clement z něj prý informace o Slavii netahal. „Zatím jsme s Kubou nemluvili. Ale je to dobrý nápad, možná mu ještě večer zavolám. Mohl by nám dát pár dobrých tipů," chechtal se před středečním tréninku v Edenu kouč Genku, který pro změnu jako hráč vyřadil český nároďák v roce 2001 v baráži o mistrovství světa.

„Myslím, že o postupu bude rozhodovat produktivita. My se snažíme být ofenzivně ladění, Genk taky, což vyplývá i z postavení týmů v lize," přemítá Trpišovský.

„Na druhou stranu v Evropě byly zápasy obou soupeřů svázanější. Kdybych měl utkání k něčemu přirovnat, očekávám, že se bude nejspíš blížit domácímu zápasu s Kodaní (0:0)," míní kouč Slavie.

Reklama

Související témata: