Hlavní obsah

Sešívaní mají na lavičce věštce. Jak vidí šance na postup?

Měli pech. Kdyby kapitán Škoda proměnil aspoň jednu ze svých pěti, šesti šancí, uhráli by v jarní premiéře Evropské ligy ideální výsledek. Nestalo se. Fotbalisté pražské Slavie remizovali s Genkem bez gólů. „Před odvetou jsou šance stále 50 na 50. Bude opět rozhodovat produktivita,“ avizuje trenér Jindřich Trpišovský. Jeho hodnocení si můžete poslechnout v přiloženém videu.

Trenér Jindřich Trpišovský po remíze Slavie s GenkemVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Ukázal se jako zdatný věštec. Den před bitvou s Genkem předpověděl, že očekává podobný zápas jako na podzim s Kodaní. Trefa, výsledek je opět bezbrankový.

„Nešlo z mé strany jen o zdvořilostní řeči vůči soupeři, ale konstatování faktů, jaký tým mají. Ne nadarmo je o jeho hráče zájem, ať už v Arsenalu nebo Southamptonu. Jsou mladí a výborní," poukazuje Jindřich Trpišovský.

Milan Škoda po remíze Slavie s GenkemVideo: Sport.cz

Dále předpověděl, že úvodní duel rozhodne produktivita. Což se také naplnilo, oba gólmani měli tentokrát nad útočníky jasně navrch.

„Očekávám, že produktivita rozhodne i v odvetě. V Genku bude určitě rozdíl v kondici hřiště, což spolu s domácím prostředím bude trošku nahrávat domácím. Šance jsou však nadále vyrovnané," ujišťuje kouč sešívaných.

Ke konci měli více sil

Pro své mužstvo má velkou pochvalu. „Že jsme se Genku dokázali vyrovnat ve všem kromě prvního dotyku v některých situacích, je skvělá vizitka pro tým," zdůrazňuje Trpišovský.

„Pochvala pro tým, jak vyspěl, že je schopen odehrát takové utkání. I si vytvořit dostatek šancí," cení si kouč.

Brankář Ondřej Kolář po remíze Slavie s GenkemVideo: Sport.cz

Ukázalo se, že Slavia je výborně fyzicky připravená.

„Běžecky jsme ke konci byli lepší. Vytvořili jsme si tlak, přestože jsme měli v hlavě, že nesmíme dostat branku. Ať kvůli koeficientu, nebo kvůli odvetě," hodnotí Trpišovský.

Postoupí Slavia v Evropské lize přes Genk do dalšího kola?
Ano
60,8 %
Ne
39,2 %
Celkem hlasovalo 6754 čtenářů.

Reklama