Hlavní obsah

Feyenoord neuspěl u arbitráže, Pohár UEFA hrát nebude

Nizozemský klub Feyenoord Rotterdam zůstane vyloučen z Poháru UEFA. Jeho odvolání proti trestu Evropské fotbalové unie za výtržnosti fanoušků při listopadovém zápase s Nancy v pátek zamítla nejvyšší sportovní instance, arbitrážní soud CAS v Lausanne. Potvrdila tak zároveň postup Tottenhamu Hotspur bez boje do osmifinále.

Článek

Disciplinární komise UEFA původně potrestala Feyenoord za řádění jeho příznivců pokutou 200.000 švýcarských franků (asi 3,5 milionu korun) a podmíněným uzavřením stadiónu na dva zápasy. Zástupcům fotbalové unie se však zdála tato sankce příliš mírná a obrátili se na vlastní odvolací komisi, která následně rozhodla o vyřazení rotterdamského celku ze soutěže.

Zdá se vám trest pro Feyenoord dostatečný?
Hlasujte v anketě Sport.cz pod článkem.

Feyenoord se odvolal k CAS, a ta v pátečním prohlášení pouze uvedla, že odvolání bylo zamítnuto; podrobnosti k tomuto rozhodnutí zveřejní až během několika týdnů. Úvodní zápasy 3. kola Poháru UEFA jsou na programu 14. února. CAS navíc udělil nizozemskému klubu dodatečnou pokutu 100.000 franků (1,74 milionu korun).

"Musíme toto rozhodnutí akceptovat, i když je pro nás nepříjemné. Pykat bude celý klub i skuteční fanoušci, kteří s neslušným chováním některých dalších nemají nic společného," řekl finanční ředitel Feyenoordu Onno Jacobs. Podzimní utkání v Nancy bylo kvůli řádění nizozemských chuligánů na půl hodiny přerušeno, policie musela zasáhnout i slzným plynem.

Reklama

Související témata: