Hlavní obsah

Šmicra překvapilo, že proti Pamploně hrál od začátku

BORDEAUX

Nečekaný návrat do základní sestavy Girondins Bordeaux oslavil ve středu český záložník Vladimír Šmicer, který po zdravotních patáliích nastoupil od první minuty do úvodního zápasu 3. kola Poháru UEFA proti Osasuně Pamplona. V bezbrankovém souboji strávil do svého střídání na trávníku 65 minut a důvěra brazilského trenéra Ricarda jej prý překvapila.

Článek

"Vůbec jsem to nečekal, protože za tři poslední týdny jsem trénoval jen dvakrát. Dva týdny jsem měl nějaké svalové problémy a naposledy angínu. Ještě teď beru antibiotika," řekl ve čtvrtečním rozhovoru s ČTK Šmicer. Kvůli kartám ale nemohli nastoupit dva spoluhráči, další dva jsou zraněni. "Takže to asi byla tak trochu nutnost," řekl Šmicer.

Se svým výkonem byl ale spokojený. "Nic extra to určitě nebylo, ale ani nijak hrozné vzhledem k tomu, co jsem natrénoval," dodal. Uznal, že Girondins na víc než bezbrankovou remízu proti španělskému soupeři neměli. Spoluhráči prý cítili v nohách nedělní těžký, ale vítězný souboj s Marseille. "Ve druhém poločase již chyběly síly na to soupeře přitlačit, ale je potřeba přiznat, že Osasuna hrála dobře," uvedl český reprezentant.

Výkony jako na houpačce

Šmicer připustil, že výkony Bordeaux v lize jsou v této sezóně jako na houpačce. "Jeden zápas dobrý, druhý špatný. Potom dva dobré, a když už se zdá, že jsme se chytili, přijde další zbytečná prohra. Řekl bych, že bojujeme o život, chceme skončit do pátého místa. Jsme sice sedmí, ale na čtvrté Marseille ztrácíme bod, ale tlačenice je tam veliká. Musíme bojovat a věřit," dodal Šmicer.

Jeho kariéru v poslední době neustále přetrhávají zdravotní obtíže. Již prakticky rok laboruje se zraněním, kvůli němuž chyběl i na mistrovství světa. Poslední problémy ale prý byly jiného rázu. "To bylo spíše z únavy. To dlouhodobé zranění je v pořádku a doufám, že to tak vydrží a konečně začnu hrát pravidelně," přál si Šmicer, který prý cítí od trenéra neustále podporu a důvěru. "Počítá se mnou, stále se snaží se mnou mluvit, kdy mohu hrát a jak se cítím," uvedl český fotbalista.

Do středečního zápasu nastoupil natěšený a možná i z přemíry motivace poměrně brzy, už v osmé minutě, uviděl žlutou kartu. "Trochu jsem do souboje šel šlapákem, ale kartu jsem spíše dostal za následné strkání," vysvětlil Šmicer, který si prý v zápase připadal, jako by jeho celek hrál na hřišti soupeře. "S Pamplonou přijelo určitě pět tisíc příznivců a v hledišti bylo pěkně červeno," řekl český záložník.

Reklama

Související témata: