Hlavní obsah

Spartak Moskva v Poháru UEFA doma remizoval s Vigem

MOSKVA

Fotbalisté Spartaku Moskva v úvodním duelu 3. kola Poháru UEFA remizovali 1:1 s Celtou Vigo. Ruský tým, v jehož sestavě nechyběli čeští reprezentační obránci Radoslav Kováč a Martin Jiránek, si tak zkomplikoval postupové šance, neboť bude muset vstřelit branku také v odvetě ve Španělsku.

Článek

Domácí sice byli od úvodu aktivnější, ale těsně před poločasem se do vedení dostali hosté. López utekl po levé straně a přes bránícího Kováče přihrál na Núňeze, jenž se trefil podél vybíhajícího brankáře. Vyrovnání přišlo v 64. minutě, kdy si k přímému kopu stoupl ruský reprezentant Kaliničenko a s přispěním obránců ve zdi skóroval.

Deset minut před koncem ještě Kováč, který odehrál stejně jako Jiránek celý zápas, napravil své zaváhání, když na poslední chvíli zmařil šanci Lópeze a jeho střelu zblízka srazil na roh.

Sevilla vyhrála v Bukurešti

Další krok za obhajobou Poháru UEFA udělali fotbalisté FC Sevilly, když na hřišti Steauy Bukurešť zvítězili 2:0. Aktuálně druhý tým španělské ligy by tak měl postup bez potíží stvrdit v domácí odvetě.

Sevilla byla méně vidět při hře v poli, ovšem o to aktivněji si počínala před brankou soupeře. Do vedení se dostala čtyři minuty před přestávkou, když dánský reprezentant Poulsen dorazil do branky přímý kop Alvese. Byl to pro něho teprve druhý gól od letního příchodu do španělského celku. Pojistku v druhé půli naopak přidal nejlepší týmový kanonýr Kanouté. Ten svůj osmnáctý zásah v sezóně zaznamenal po úspěšně zahraném pokutovém kopu.

POHÁR UEFA - 3. kolo (první zápasy):
Spartak Moskva - Celta Vigo 1:1 (0:1)
Branky: 64. Kaliničenko - 41. Núňez.
Steaua Bukurešť - FC Sevilla 0:2 (0:1)
Branky: 41. Poulsen, 77. Kanouté z pen.
Sporting Braga - AC Parma 1:0 (0:0)
Branka: 81. Zé Carlos.
Zulte Waregem - Newcastle United 1:3 (1:3)
Branky: 47. Dindeleux (vlastní), 69. D´Haene - 59. Martins z pen., 76. Sibierski
RC Lens - Panathinaikos Atény 3:1 (3:1)
Branky: 49. a 70. Jemaa, 90. Dindane z pen. - 65. Salpigidis.

Reklama