Hlavní obsah

Sevilla naznačila, že to s obhajobou Poháru UEFA myslí vážně

PRAHA

Fotbalisté FC Sevilla rázně vykročili za obhajobou loňského vítězství v Poháru UEFA. A po přesvědčivé výhře 2:0 na hřišti loňského semifinalisty Steauy Bukurešť zároveň dokonale pomstili svého městského rivala Betis, který v minulé sezóně právě s rumunským velkoklubem z pohárové soutěže vypadl.

Článek

"Ve fotbale je možné všechno, ale snad se nám doma v odvetě nestane to, co loni Betisu," připomněl kouč Sevilly Juande Ramós zkrat odvěkých konkurentů, kteří doma v osmifinále podlehli Steaue 0:3 a přišli o postup.

Aktuální vedoucí tým světového žebříčku klubů, který v základní skupině soutěže na hřišti Liberce uhrál bezbrankovou remízu, v Bukurešti ani ve třetím vystoupení na hřišti soupeře neinkasoval, bezzubá Steaua se bez svého elitního kanonýra Diky nedokázala prosadit.

"V defenzivě jsme byli perfektní," pochvaloval si Ramós, kterému se navíc vyplatil tah s nasazením útočníka Kanoutého. Reprezentant Mali krátce po příchodu na hřiště z penalty v 77. minutě zpečetil cenný triumf Sevilly. Kanouté zažívá skvělou sezónu, se šestnácti brankami vede i pořadí střelců ve španělské Primera Division.

Steaua se ale prý ještě před odvetou v příštím týdnu úplně nevzdává, ráda by oprášila vzpomínky na rok 1986, kdy na sevillském stadionu Sancheze Pizjuana ve finále PMEZ porazila na penalty Barcelonu a dosáhla svého největšího triumfu v historii.

Nesehranost Spartaku

Složitou pozici budou mít v odvetě čeští krajánci ve službách Spartaku Moskva Radoslav Kováč s Martinem Jiránkem. Po domácí remíze 1:1 s Celtou Vigo je blíže k osmifinále španělský soupeř.

Na Spartaku se prý možná projevila nerozehranost, Moskvané nastoupili naposledy k soutěžnímu utkání 5. prosince loňského roku, když v Lize mistrů porazili Sporting Lisabon a zajistili si tak ze třetího místa alespoň účast v Poháru UEFA. "Nebyl to prostě náš den," litoval po remíze s Vigem trenér Vladimir Fedotov. "Soupeře jsme pečlivě studovali, věděli jsme o jeho síle v protiútocích a stejně nám po takové situaci dal vedoucí branku," posteskl si Fedotov.

Reklama