Hlavní obsah

Do čtvrtfinále Poháru UEFA postoupili i Černý a Papadopulos

Fotbalisté Leverkusenu, Brém, Pamplony a Tottenhamu se mohou radovat z postupu do čtvrtfinále Poháru UEFA. Rozhodly o tom středeční odvetné osmifinálové zápasy. Z českých fotbalistů se tak z postupu radovali Michal Papadopulos, který však vítězný duel Leverkusenu sledoval pouze z lavičky, a také brankář Tottenhamu Radek Černý, který zastoupil zraněného kolegu Paula Robinsona.

Článek

Glasgow Rangers byl vyřazen, český záložník Libor Sionko strávil zápas mezi náhradníky.

Fotbalisté Bayeru Leverkusen porazili 3:0 Racing Lens a u všeho podstatného v utkání byl ukrajinský útočník Andrej Voronin. Německý klub neponechal nic náhodě a od první minuty si vytvořil trvalý tlak. Bylo proto jen otázkou času, kdy mu nedůrazná obrana soupeře podlehne. Poprvé se to málem povedlo Juanovi, který nastřelil tyč, jeden gól domácím nebyl uznán kvůli faulu Voronina.

Ukrajinský útočník si ve zbytku utkání chybu dostatečně vynahradil. Ve 36. minutě si zpracoval před šestnáctkou míč a prudkou střelou ho umístil přímo k pravé tyči, potom byl také u druhého gólu: v 54. minutě hlavičkou trefil břevno a nabíhající Barbarez neměl problém míč vrátit do opuštěné branky. Voronin byl i ve zbytku utkání ústřední postavou a po jeho rohu navíc Juan přidal hlavou v 70. minutě po rohu třetí gól.

Brémy po výhře na hřišti Celty Vigo bez potíží potvrdily i ve středu výhrou 2:0 svou suverenitu. Celta Vigo po domácí prohře i dnes dokázala držet krok jen do 48. minuty. Pak si naběhl na centr Almeida a vstřelil hlavou gól, který zpečetil postup. Brémy měly i další šance a hosty držel nad vodou jen skvělý gólman Esteban. V 51. minutě jej sice překonal Placente, ale rozhodčí gól chybně neuznali kvůli údajnému ofsajdu. Němci si pak už na španělskou ofenzivu dali větší pozor, navíc Fritz dokázal v 61. minutě po vydařeném presinku vstřelit druhý gól.

Sionko si nezahrál

V základní sestavě Glasgow Rangers na hřišti Pamplony znovu chyběl Sionko, ale třeba i chorvatský kanonýr Pršo, naopak šanci dostal opět slovenský útočník Šebo. Rangers marně usilovali o vylepšení skóre po domácí remíze 1:1, a když jim v 71. minutě vstřelil Webé další gól, nebyli schopni odpovědět. Sionko šanci ovlivnit průběh utkání nedostal a zápas strávil mezi náhradníky.

Také Tottenham Hotspur si náskok z prvního utkání pohlídal, ale stejně jako ve víkendovém pohárovém duelu proti Chelsea se i středeční zápas proti portugalské Braze změnil v brankovou přestřelku a gólman Černý prožil při absenci zraněného Robinsona další těžkou zkoušku.

Anglický klub v úvodu prohrával po vlastním gólu, ale pak zápas otočil ve svůj prospěch a ani vyrovnání soupeře už nemohlo nic změnit na postupu londýnských "Kohoutů". Čtrnáct minut před koncem postup zpečetil Malbranque a zápas skončil stejným výsledkem jako před týdnem.

Výsledky osmifinále Poháru UEFA:
Bayer Leverkusen - Racing Lens 3:0 (1:0)
Branky: 36. Voronin, 54. Barbarez, 70. Juan. Rozhodčí: Benquerenca (Portug.). První zápas 1:2, postupuje Leverkusen.
Werder Brémy - Celta Vigo 2:0 (0:0)
Branky: 48. Almeida, 61. Fritz. Rozhodčí: Farina (It.). První zápas 1:0, postupují Brémy.
Osasuna Pamplona - Glasgow Rangers 1:0 (0:0)
Branka: 71. Webó. Rozhodčí: Bo Larsen (Dán.). První zápas 1:1, postupuje Pamplona.
Tottenham Hotspur - Braga 3:2 (2:1)
Branky: 28. a 42. Berbatov, 76. Malbranque - 24. Huddlestone vlastní, 61. Andrade. Rozhodčí: Duhamel (Fr.). První zápas 3:2, postupuje Tottenham.

Reklama

Související témata: