Hlavní obsah

Real plánoval koupit Félixe z Benfiky za 80 milionů eur. Překazil obchod Hazard?

Lisabon/Praha

Real Madrid měl podle deníku Marca v plánu koupit devatenáctiletého portugalského reprezentanta z Benfiky Lisabon Joãa Félixe. Fotbalový supertalent měl poté údajně další rok odehrát zpět v Portugalsku v rámci hostování. Bílý balet byl připraven za útočníka zaplatit 80 milionů eur. Z připravované akvizice ale nakonec sešlo. Zřejmě kvůli plánovanému příchodu Hazarda.

Foto: Pedro Nunes, Reuters

Devatenáctiletý útočník Benfiky Lisabon by se brzy mohl stát hráčem Realu Madrid.

Článek

Deník Marca uvedl, že portugalský mladík byl dlouhou dobu na přestupovém radaru Bílého baletu. Španělský klub ale nakonec od svého záměru koupit vycházející hvězdu evropského fotbalu upustil. Jedním z důvodů má být to, že po příchodu hvězdného Hazarda by se Félix do sestavy probojoval jen velmi těžko.

Félix ale smutnit nemusí. Zájem ostatních evropských top klubů rozhodně neuvadá. Devatenáctiletého mistra Portugalska by si ve svém kádru údajně dokázali představit zástupci Barcelony, Atlétika Madrid, Manchesteru City i Manchesteru United a Chelsea. O krajana údajně stojí také Ronaldo, který by ho rád viděl v kádru Juventusu Turín.

Je tu ale jeden háček. Félix má ve smlouvě výstupní klauzuli ve výši astronomických 120 milionů eur. Portugalský klub se měl dokonce snažit částku navýšit na 200 milionů, leč neúspěšně. Mladík zářil v letošní sezoně v portugalské lize, když ve 26 zápasech nasázel 15 branek. Lisabon sezonu opanoval s náskokem dvou bodů před FC Porto.

Nejsvětlejší moment jeho prozatím krátké kariéry přišel v letošním ročníku Evropské ligy. Ve čtvrtfinále proti Frankfurtu nasázel hattrick, i když na postup to Benfice nakonec nestačilo.

Reklama