Hlavní obsah

Seville se postaví v Poháru UEFA do cesty Tottenham

GLASGOW

Vítěze Poháru UEFA, španělský klub FC Sevilla, čeká na cestě k obhajobě trofeje ve čtvrtfinále Tottenham Hotspur, jehož branku ve středu hájil Radek Černý. Taký druhý český fotbalista v soutěži Michal Papadopulos se podívá do Španělska. Bayer Leverkusen bude hrát s Osasunou Pamplona.

Článek

Další dvojice tvoří Alkmaar - Brémy a Espaňol Barcelona - Benfica Lisabon. Rozhodlo o tom páteční losování v Glasgowě, kde se bude 16. května hrát finálový zápas.

V osudí byli tři zástupci Španělska a dva Německa, ale ani v jednom případě nesvedl los dohromady kluby z jedné země. Němci se dokonce nepotkají ani v semifinále, které bylo také rozlosováno.

Ještě před losem odevzdal trenér Sevilly Juande Ramos spolu s italským útočníkem Enzem Mareskou trofej starostovi Glasgowa Lizu Cameronovi. "Za dva měsíce si ji tady zase vyzvedneme," slíbil Maresca. Jestli se to Seville povede, bude po 21 letech prvním klubem, jemuž se podařilo vyhrát Pohár UEFA dvakrát po sobě. Naposledy to dokázal Real Madrid v roce 1986.

Sevilla zatím dala gól v každém utkání s výjimkou úvodní bezbrankové remízy v Liberci. Její příští soupeř Tottenham dokonce všechny své zápasy vyhrál, ale cestu měl trochu zkrácenou, protože Feyenoord mu odklidily výtržnosti příznivců rotterdamského klubu, po nichž následovalo vyloučení ze soutěže. Brémy se chystají do Nizozemska v krátké době už podruhé. V únoru vyřadily ve strhujícím finiši Ajax Amsterodam.

Skotský zástupce v osudí v městské radnici chyběl, naděje Glasgow Rangers skončily ve středu ve španělské Pamploně. A tak hostitelům zbyly jen vzpomínky na slavnou minulost, kterou při losování reprezentovali úspěšní skotští trenéři.

Program:
Čtvrtfinále (5. a 12. dubna):
AZ Alkmaar - Werder Brémy, Bayer Leverkusen - Osasuna Pamplona, FC Sevilla - Tottenham Hotspur, Espaňol Barcelona - Benfica Lisabon.
Semifinále (26. dubna a 3. května):
Espaňol/Benfica - Alkmaar/Brémy, Leverkusen/Pamplona - Sevilla/Tottenham.

Reklama

Související témata: