Hlavní obsah

UEFA si posvítí na nepokoje britských fanoušků

PRAHA

I čtvrteční večer přinesl boje fotbalových fanoušků s policií. V hlavní roli byli stejně jako ve středu britští příznivci, tentokrát Tottenhamu. Zasahovat musela policie v Seville. Ve středu to byli fanoušci Manchesteru United, proti kterým udeřila policie v Římě. Obě situace bude vyšetřovat UEFA. „Všechny incidenty fanoušků budou vyšetřeny,“ ujistil její mluvčí.

Článek

Podle nepotvrzených informací byli ve čtvrtek večer do nemocnice převezeni čtyři fanoušci a jeden policista. „Podle našich informací se nervali fanoušci obou klubů mezi sebou,“ cituje BBC klubové prohlášení Tottenhamu. „Proto žádáme vyšetření, proč policie reagovala, jak reagovala.“

Potíže začaly po necelé půlhodině hry, když proti přibližně čtyř tisícovkám příznivců Hotspur zasáhla policie. Na tu hostující fanoušci házeli sedačky a jiné předměty, bitka pokračovala i během poločasové přestávky. Vše se uklidnilo odchodem zásahové jednotky ze sektoru hostí.

Tottenham prohrál první zápas v Seville 1:2 a přišel porážkou o šanci vyrovnat rekord Poháru UEFA v počtu vítězství za sebou. Do čtvrtka vyhrál londýnský klub osm zápasů v řadě. K vyrovnání rekordu mu scházela poslední výhra.

Italská policie se hájí

Už ve středu se o pozdvižení postarali fanoušci Manchesteru United, které musela policie v ulicích Říma uklidnit použitím síly. Při potyčkách bylo zraněno 18 fanoušků (podle britské ambasády 11 Britů), dva pobodaní fanoušci Manchesteru museli přes noc zůstat v nemocnici. [celá zpráva]

Násilí se z ulic přeneslo i na stadión, kde hostující fanoušci po prvním gólu AS začali po domácích příznivcích házet různé předměty. Policejní těžkooděnci poté zadrželi tři fanoušky, které čeká zrychlený soudní proces.

Zástupci Manchesteru si po zápase stěžovali na přehnanou reakci policie, ta se v pátek hájila. „Kritizování policie je sport. Zvláště Angličané to dělají rádi,“ řekl římský policejní prefekt Achille Serra. „Policie musela zasáhnout mezi dvěma skupinami rozvášněných fanoušků. Pořadatelé byli odstrčeni, a tak musela zasáhnout policie,“ dodal Serra.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen