Hlavní obsah

Feronikeli - Slovan Bratislava 0:2Slovan znovu bez Srbů postoupil přes kosovský tým

Fotbalisté Slovanu Bratislava po senzačním vyřazení v prvním předkole Ligy mistrů od Sutjesky Nikšič zvládli druhé předkolo Evropské ligy. Slovenský šampion zvítězil v dnešní odvetě na hřišti kosovského Feronikeli 2:0 a stvrdil postup po úvodní domácí výhře 2:1.

Foto: Sport.cz

Fotbalisté Slovanu Bratislava na snímku z úvodního utkání 2. předkola Evropské ligy proti Feronikeli.

Článek

Slovanu stejně jako před týdnem chyběl srbský trenér Vladimir Radenkovič a jeho krajané záložníci Aleksandar Čavrič a Dejan Dražič, kteří respektovali výzvu srbské vlády, aby proti kosovskému soupeři nenastoupili. Srbsko má dlouhodobě napjaté politické vztahy s Kosovem a neuznává jeho samostatnost. Stejný postoj má také Slovensko.

Bratislavský tým opět vedl kouč juniorky Ján Kozák, jehož svěřenci se radovali už v 19. minutě po trefě De Marca po rohovém kopu. Pojistku přidal brzy po změně stran Holman. V základní sestavě Slovanu si zahráli Češi Erik Daniel a Jurij Medveděv.

Divoký závěr měla odveta mezi lucemburským Dudelange a makedonskou Škendijí Tetovo. Hosté dohrávali bez tří vyloučených hráčů a po remíze 1:1 vypadli, neboť před týdnem doma prohráli 1:2.

Odvetná utkání 2. předkola fotbalové Evropské ligy:
Mistrovská část:
Lincoln (Gibr.) - Ararat Jerevan 1:2 (0:1), první zápas: 0:2, postoupil Jerevan
Suduva (Lit.) - Tre Penne (San Mar.) 5:0 (3:0), první zápas: 5:0, postoupila Suduva
Dudelange (Luc.) - Škendija Tetovo (Sev. Mak.) 1:1 (0:0), první zápas: 2:1, postoupilo Dudelange
Feronikeli (Kosovo) - Slovan Bratislava 0:2 (0:1), první zápas: 1:2, postoupil Slovan

Reklama

Související témata: