Hlavní obsah

Hrdinou fotbalové Sevilly byl opět brankář Palop

PRAHA

Fotbalisté španělské Sevilly dokázali penaltovou výhrou nad Espaňolem Barcelona obhájit loňský zisk Poháru UEFA. Hrdinou utkání dvou španělských rivalů se stal Andrés Palop. Třiatřicetiletý brankář Sevilly si připsal dlouhým výhozem pomyslnou asistenci na první brance svého týmu, kterému k úspěchu pomohl i několika bezchybnými zákroky. Vše završil při penaltovém rozstřelu, v němž jej ze čtyř střelců Espaňolu překonal pouze jediný.

Článek
Fotogalerie

Palop trápil hráče soupeře celé utkání. Byl to on, kdo v osmnácté minutě vyslal dlouhým výhozem na zteč branky Espaňolu Adriana, který posléze vstřelil první gól utkání. Mnohem později, při penaltách, rozesmutnil barcelonské exekutory Luise Garcíu, Torrejóna i autora vyrovnávací branky v prodloužení Jonatase. „Brankář Sevilly vyčníval nad všemi hráči na hřišti. On byl tím rozdílem mezi oběma mužstvy,“ vysekl Palopovi poklonu trenér Espaňolu Ernesto Valverde.

„Palop byl prostě skvělý,“ okomentoval výkon týmového hrdiny trenér Sevilly Juande Ramos, a k penaltovému rozstřelu dodal: „Pokutové kopy jsou vždy loterií a veškerá slova chvály putují k úspěšnému brankáři.“

Sám strážce sevillské svatyně působil skromně i poté, co obdržel cenu pro nejlepšího hráče finále. „Je pěkné dosáhnout individuálního ocenění, ale týmová trofej je daleko důležitější,“ ujistil novináře Palop. Bývalý brankář Valencie se cítil díky několika úspěšným zákrokům, kterými podpořil svůj tým v utkání, velmi dobře. „Ale před penaltami jsem byl opravdu nervózní, protože tam jde už jen o intuici a štěstí. To bylo tentokrát na naší straně a já jsem nadšený, že jsme mohli získat pohár před tolika našimi fanoušky,“ dodal Palop.

Když pozvedl pohár nad hlavu, fanoušci Sevilly na stadiónu v Glasgowě ještě o něco víc zatlačili na své hlasivky. Jejich obdiv si Palop získal i jako střelec důležité branky v osmifinále soutěže. Ukrajinský Šachťor Doněck vedl v součtu 4:3 na konci druhého vzájemného zápasu a byl pár okamžiků od překvapivého postupu, když si na centr z rohového kopu naskočil právě brankář Sevilly a hlavou poslal utkání do prodloužení, ze kterého šli dál po Chevantonově zásahu Španělé.

„Pro mě to byl naprosto perfektní turnaj,“ rozplýval se sevillský hrdina a dodal: „Vstřelil jsem branku, vychytal penalty a přidal spoustu dalších zákroků. To je něco, na co budu ve stáří určitě moc rád vzpomínat.“

Reklama

Související témata: