Hlavní obsah

Trabzonspor má za výtržnosti proti Spartě uzavřenou část stadionu

Nyon

Disciplinární komise UEFA uzavřela Trabzonsporu část stadionu pro příští utkání fotbalové Evropské ligy za výtržnosti fanoušků v odvetném zápase 3. kola s pražskou Spartou. Fanoušci tureckého týmu v domácím utkání házeli na hřiště různé předměty. Trabzonspor za to navíc zaplatí pokutu 50 000 eur (1,3 milionu korun).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pyroefekty fanoušků na fotbalovém utkání - ilustrační foto.

Článek

Nejbližší zápas v Evropské lize sehraje Trabzonspor ve čtvrtek 3. října proti Basileji. Neobsazených musí podle nařízení UEFA zůstat minimálně 5000 míst a přední řada sektoru J.

Trabzonspor v polovině srpna porazil doma Spartu 2:1 díky gólu českého obránce Filipa Nováka z osmé minuty nastavení. První zápas na Letné skončil 2:2.

Crvena zvezda Bělehrad dostala za rasistické projevy fanoušků v červencovém utkání předkola Ligy mistrů na hřišti HJK Helsinky pokutu 50 000 eur. K tomu nesmí svým příznivcům prodávat vstupenky na atraktivní zápas s Tottenhamem v Londýně.

Srbský klub pyká za rasismus v ochozech opakovaně. V minulé sezoně zaplatil UEFA na pokutách celkem 191 000 eur, v této sezoně už 122 000.

Reklama

Související témata: