Hlavní obsah

Maguire zapomněl na to, že je kapitánem. Pak ho vyškolil záložník Partizanu

Bělehrad/Praha

Netradiční humornou vsuvkou začalo utkání 3. kola skupinové fáze Evropské ligy mezi Partizanem Bělehrad a Manchesterem United. Stoper hostů Harry Maguire totiž zapomněl na to, že do duelu v srbské metropoli vedl svůj tým s kapitánskou páskou. Sudí střetnutí tak na něj musel před úvodním hvizdem pokřikovat, aby šel ke středovému kruhu k tradičnímu losu mincí. A to nebylo pro anglického fotbalového reprezentanta vše. Rudí ďáblové zápas ovládli poměrem 1:0.

Foto: Marko Djurica, Reuters

Kapitán Harry Maguire dovedl Manchester United k vítězství 1:0 nad Partizanem Bělehrad během 3. kola skupinové fáze Evropské ligy.

Článek

Letní posila Manchesteru United Harry Maguire nebyla ve čtvrtek ve své kůži. Šestadvacetiletý stoper totiž před začátkem zápasu zapomněl na to, že má na své paži kapitánskou pásku.

Trojice sudích a domácí kapitán Vladimir Stojkovič tak museli na tradiční losování stran nějakou dobu počkat. „Maguire, Harry!" pokřikoval na pomateného fotbalistu arbitr Xavier Fernández. Humorná předehra ale nebyla vše, co potkalo anglického reprezentanta.

V úvodu druhého poločasu s ním pěkně zacvičil domácí záložník Seydouba Soumah. Ten si v 52. minutě střetnutí připravil nebezpečnou šanci, když ve středu pole přebral přihrávku a rychlou kličkou poslal Maguira potupně na trávník.

Partizan rozvlnit síť za zády gólmana Sergia Romera nedokázal. Svěřenci Ole Gunnara Solskjaera si proto z Bělehradu odvezli vítězství 1:0 díky trefě Anthonyho Martiala z penalty a se sedmi body vévodí skupině L před Alkmaarem, zmiňovaným Partizanem a Astanou.

Reklama

Související témata: