Hlavní obsah

Jablonec v Poháru UEFA narazí na Austrii Vídeň

NYON

Fotbalisté Jablonce se v druhém předkole Poháru UEFA utkají s Austrií Vídeň, kde působí i bývalý jablonecký útočník David Lafata a někdejší reprezentant Štěpán Vachoušek. První zápas se hraje 16. srpna ve Vídni, odveta se uskuteční o dva týdny později na jabloneckém stadionu Střelnice. Rozhodl o tom páteční los ve švýcarském Nyonu.

Článek

Pokud by Severočeši proti vítězi Rakouského poháru uspěli, dostali by se do hlavní fáze soutěže, v níž se naposledy objevili v sezóně 1997/98. Základní skupiny Poháru UEFA, v nichž jsou zaručeny další čtyři zápasy, se hrají až od druhého kola.

Lafata a Vachoušek se ale v souboji s Jabloncem na hřišti s největší pravděpodobností neobjeví. Útočník Lafata, který do rakouské metropole zamířil v lednu právě z Jablonce, si na konci července natrhl zádový sval a až šest týdnů může být mimo hru. Druhý Čech v Austrii Vachoušek má zase dlouhodobé problémy s kolenem.

Austria si tak s českým celkem zahraje druhý rok po sobě. V minulé sezóně ji v základní skupině Poháru UEFA na jejím hřišti porazila Sparta gólem stopera Řepky 1:0. Nic to však nezměnilo na tom, že ani jeden z týmů nepostoupil dál.

V osudí dnešního losování byly v regionu "Střed" i dva slovenské týmy. Artmedia Petržalka narazí na Miku Jerevan, Zlaté Moravce pak na Zenit Petrohrad, kde působí i český záložník Radek Šírl.

Los 2. předkola Poháru UEFA (16. a 30. srpna):
Region "Jih":
Galati (Rum.) - Lokomotiv Sofia, Kluž (Rum.) - Anorthosis (Kypr), Rabotnički Skopje (Mak.) - Zrinjski Mostar/Partizan Bělehrad (Partizan se odvolal proti vyloučení ze soutěže), Koprivnica (Chorv.) - Galatasaray Istanbul, Leiria (Portug.) - Maccabi Netanja (Izr.), Hajduk Split (Chorv.) - Sampdoria Janov (It.), Besa Kavaje (Alb.) - Litex Loveč (Bulh.), Maccabi Tel Aviv - Erciyesspor (Tur.), Atlético Madrid - Vojvodina Novi Sad (Srb.), Široki Brijeg (Bos.) - Hapoel Tel Aviv, Omonia Nikósie - CSKA Sofia.
Region "Střed":
FC Basilej (Švýc.) - Mattersburg (Rak.), Ried (Rak.) - FC Sion (Švýc.), FC Mika Jerevan (Arm.) - Artmedia Petržalka, Dněpropetrovsk (Ukr.) - Belchatów (Pol.), Honvéd Budapešť - Hamburk, Austria Vídeň - FK Jablonec, Young Boys Bern - Lens (Fr.), Tobol Kostanaj (Kaz.) - Grodzisk (Pol.), Zlaté Moravce - Petrohrad, Rapid Vídeň - Dinamo Tbilisi.
Region "Sever":
MyPa Myllykosken - Blackburn Rovers, Drogheda (Ir.) - Helsingborgs (Švéd.), Metallurgs Lijepajas (Lot.) - AIK Stockholm, HJK Helsinky - Aalborg (Dán.), Ekranas (Lit.) - Valerenga Oslo, Dunfermline (Skot.) - BK Hacken (Švéd.), Brann Bergen (Nor.) - FK Suduva (Lit.), Haka Valkeakoski (Fin.) - Midtjylland (Dán.), Dinamo Minsk - Odense (Dán.), Käerjeng (Luc.) - Standard Lutych (Belg.), Fredrikstad (Nor.) - Hammarby (Švéd.).

Reklama

Související témata: