Hlavní obsah

Jablonec se těší na Lafatu a věří, že má postupovou šanci

Ze všeho nejvíce právě Austrii Vídeň si přáli jablonečtí fotbalisté, když společně v pátek odpoledne sledovali losování Poháru UEFA. Po něm byli spokojeni - potkají se s bývalým spoluhráčem Davidem Lafatou a do Vídně to nebudou mít daleko fanoušci, kteří je mohou podpořit. Navíc jde podle nich o soupeře, kterého lze porazit a vyřadit.

Článek

Trenér Luboš Kozel má před sebou teprve ligovou premiéru, ale už myslel i na pohárového soupeře. Stejně jako většina jeho svěřenců míní, že by tým mohl postoupit. "Austria je tradiční klub a určitě to budou vyrovnané partie, v nichž budou naprosto vyrovnané šance. Důležitý bude první zápas. Pokud odjedeme z Vídně s reálnou možností pro odvetu, máme šanci," řekl jablonecký kouč novinářům.

Spokojenost neskrýval také Milan Fukal, ale upozornil, že rakouská liga a kluby v ní jsou nevyzpytatelné. "Rakouské celky potkáváme spíše v přátelských zápasech, ale těžko říct, jak jsou na tom aktuálně. Vím, že loni hráli o sestup, ale po příchodu Davida se zvedli, tak uvidíme," uvedl zkušený stoper, který pamatuje slavné pohárové bitvy se Spartou.

Michal Špit si přál tým zvučného jméno a to se mu vyplnilo. "Dlouho jsem si myslel, že to vyjde na Lens, ale tohle je určitě také dobrá volba. Věřím v postup, i když to nebude jednoduché," prohlásil brankář. Kapitán týmu Miroslav Baranek mu přizvukoval. "Český fotbal je na celkově vyšší úrovni a tak k tomu musíme přistupovat," konstatoval.

Jablonecký šéf Miroslav Pelta sledoval losování přímo v Nyonu a byl relativně spokojen. "Za prvé moc na výběr nebylo a z toho, co jsem mohli dostat, je to poměrně příznivý los. Především jde o atraktivního soupeře, nemusíme cestovat my ani fanoušci příliš daleko a start Davida Lafaty určitě diváky přitáhne. Jen ještě řešíme, zda budeme hrát skutečně první zápas ve Vídni, neboť by se kryl s duelem Rapidu," uvedl funkcionář v rozhovoru pro ČTK.

Lafata si však možná kvůli zranění nezahraje a také jeho krajan Štěpán Vachoušek bude jen v hledišti. I proto ho los zajímal víceméně okrajově. "Já se mohu těšit na poháry, jak chci, ale hrát stejně nebudu," připomněl hořce svoji červencovou operaci někdejší reprezentační útočník. "Nyní se soustřeďuji spíše na sebe a na svou regeneraci, na půl roku mám od fotbalu zcela odpočinek," řekl smutně. Zápasy by i podle něj měly být velmi vyrovnané. "Podle mě je to skutečně 50 na 50. Rozhodne momentální forma a také to, které mužstvo bude právě rozehranější," zdůraznil Vachoušek.

Reklama

Související témata: