Hlavní obsah

Silverstone bude náš, slibuje Ferrari

Italská stáj formule 1 Ferrari se pečlivě připravuje na nedělní Velkou cenu Británie v Silverstonu. Důvod? Jednoduchý - zjistit, proč nový vůz ztrácí na williamsy. "Zaznamenali jsme slibné výsledky," navnadil fanoušky rudých vozů z Maranella úřadující šampión Michael Schumacher.

Foto: Hoch Zwei

Po posledních závodech se netvářil Michael Schumacher příliš nadšeně.

Článek

Ferrari se při testech zaměřilo zejména na pneumatiky Bridgestone. Schumachera s Rubensem Barrichellem doplnili dva testovací jezdci a čtyřka společně najezdila na třech různých okruzích okolo 4 tisíc kilometrů, během nichž bylo vyzkoušeno padesát různých nastavení.

"Udělali jsme spoustu práce a vypadá to dobře. V posledních závodech jsme měli problémy, ale věřím, že se v Silverstonu znovu dostaneme tam, kam patříme. Navíc, nyní přijdou okruhy, které nám sedí," byl optimisticky naladěn Schumacher.

Räikkönen není z nového auta nadšen

Rivalové z McLarenu chtějí tuto neděli konečně vypustit do 'arény' světového šampionátu svůj nový a dlouho očekávaný monopost MP4-18, třiadvacetiletá finská hvězda Kimi Räikkönen z toho však moc nadšená není. Druhý pilot aktuálního pořadí MS věří, že starý vůz ještě může pořádně prohnat úřadujícího mistra Michaela Schumachera.

"Náš současný vůz je schopen vyhrát mistrovství. Když všechno klape, mají s námi soupeři obrovské potíže," objasnil svůj názor Räikkönen a přidal důvod, proč by raději pokračoval se starým monopostem. "Nové auto je asi rychlejší, ale není ještě naprosto spolehlivé. Abychom vyhráli šampionát, není nezbytné přesedlat," trval na svém Fin.

Reklama

Související témata: