Hlavní obsah

Generální manažer Austrie čeká s Jabloncem těžký boj

VÍDEŇ

Po trenérovi Austrie Georgu Zellhoferovi mírnil optimismus rakouských fanoušků před čtvrtečním zápasem druhého předkola Poháru UEFA proti fotbalistům Jablonce také generální manažer vídeňského klubu Thomas Parits. Na dnešní tiskové konferenci prohlásil, že čeká s českým celkem velmi těžký boj, a varoval před tím, aby byl nevydařený start Jablonce v české lize považován za důvod k přehnanému optimismu.

Článek

"Naším cílem je samozřejmě postup, ale Jablonec má kompaktní mužstvo, jehož obrana se jen těžko překonává. V úvodu ligy dvakrát nešťastně prohráli, ale nehráli špatně. Momentálně mají problémy v ofenzivě, což je ale na začátku sezóny normální," prohlásil Parits.

Dodal, že Jablonec má některé silné hráče. "Fukala a Baranka známe, útočník Zelenka je podobný typ jako (bývalý německý reprezentant) Carsten Jancker. Sílu i slabiny soupeře ale známe a jsme dobře připraveni," uvedl šéf Austrie. Za pozitivní označil i skutečnost, že až na dlouhodobě zraněné Vachouška a Radomskiho jsou ostatní hráči v pořádku. "Platí to i o Lafatovi, ale jestli skutečně nastoupí, o tom se rozhodně až těsně před zápasem," řekl Parits na adresu českého reprezentanta a bývalou oporu Jablonce.

Parits předpokládá, že hosté budou hrát ve Vídni defenzivně. "Musíme mít proto trpělivost. Šance přijdou a my je musíme proměnit," zdůraznil. Za hlavní cíl označil neinkasovat v domácím prostředí gól. "Když vyhrajeme a nedostaneme gól, budu spokojen," řekl.

Klub v úterý oznámil, že z 5800 vstupenek, které byly dány do prodeje, je prodáno 3600 lístků.

Reklama

Související témata: